16.5 C
Lviv
25.04.2024
Україна

Ми не приймаємо ультиматум Росії щодо членства України в ЄС та НАТО, – Порошенко

27 квітня 2022 року.

Предметом переговорів з Росією не можуть бути територіальна цілісність, суверенітет і незалежність Української держави. Ультиматуми Путіна щодо членства України в ЄС і НАТО неприйнятні.

Як інформує Цензор.НЕТhttps://censor.net/ua/p3337162  із посиланням на пресслужбу “Європейської солідарності”, про це Петро Порошенко сказав в ефірі французького телеканалу LCI,

“Росія не вміє і не демонструє бажання розмовляти і домовлятися. Весь час Росія лише шантажує і погрожує”, – констатує Порошенко.

Ми не приймаємо ультиматум Росії щодо членства України в ЄС та НАТО, - Порошенко 01

“Позиція, яку ми маємо проводити, дуже чітка. Ми не можемо допустити прецедентів силової зміни кордону після другої світової війни. Ми не можемо допустити, щоб будь-яка країна мала право вето щодо життя і майбутнього іншої суверенної незалежної держави, щодо визначення її майбутнього”, – переконаний лідер “Європейської солідарності”.

“Ми не приймаємо ультиматумів Росії. Ми не приймаємо обмеження нашого права повернутися в Європу”, – наголошує Порошенко.

“Я пишаюся тим, що саме моя пропозиція щодо внесення змін до Конституції була підтримана парламентом, і сьогодні наша інтеграція в НАТО і ЄС є складовою частиною української Конституції. І ми не будемо змінювати нашу Конституцію на догоду Путіну”, – переконаний Петро Порошенко.

“Ми нікому не загрожуємо. Ми хочемо зробити світ безпечнішим. Ми ведемо нашу країну до повноцінного членства в ЄС і НАТО. І ми розраховуємо на Францію, на позицію президента Франції Макрона щодо надання Україні вже у 2022 році офіційного статусу кандидата в члени Європейського Союзу”, – говорить Порошенко.

 

Схожі повідомлення

“Попри всі помилки, допущені ним, пам”ятаймо, хто був першим”, – Зоя Казанжи

admin3

Дмитро Коцюбайло, друг Да Вінчі: 27 років життя, 9 років війни

admin3

На Львівщині найбільше багатодітних сімей

admin2

Рашисти обстріляли центр Херсона, 7 загиблих і 58 поранених, 18 – у важкому стані (оновлено). ФОТОрепортаж 18+

admin3

Важливі міркування стосовно домашніх камер відеоспостереження

admin

У останню путь героя війни Володимира Братціва проводжали бойові побратими, тисячі містян та мешканців об’єднаної територіальної громади

admin3

Залишити коментар