16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Дніпро…. Долі людські…

Ракетна атака Росії на Дніпро 14 січня забрала життя (станом на 21.00 год. 16 січня) вже 40 осіб, з них 3 дитини. Рятувальники продовжують пошукову операцію, адже доля понад 30 людей досі невідома

Врятовано 39 осіб (з них 6 дітей), травмовано 77 осіб (з них 14 дітей), отримано 47 повідомлень про безвісно зниклих осіб.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що у багатоповерхівці зруйновано 72 квартири та пошкоджено понад 230 квартир. “Пошуково-рятувальні роботи та демонтаж небезпечних конструктивних елементів тривають. Цілодобово. Продовжуємо боротися за кожне життя”.

“Серед важких є 9-річна дівчинка, яка під час прильоту гуляла біля будинку”, – повідомила радниця голови ОВА Бабаченко.

Стало відомо, що ракетний удар забрав життя двох подруг, які були стоматологинями. Як інформує Суспільне, Ірина та Ольга також були волонтерками – з початку війни допомагали бійцям, а також військовим, що повернулися з полону. Коли стався ракетний удар, вони йшли до спортзали, що недалеко від будинку. “Вони періодично ходили тренувались разом, як і всі: то ходять, то кидають. І от вчора вирішили піти”, – згадує колега Наталя. В обох жінок були маленькі діти.

Загинув український тренер з боксу Михайло Кореновський. У нього залишилось двоє дітей та дружина. Кореновський був заслуженим тренером України з боксу та старшим тренером збірної Дніпропетровської області.

Після обіду 15 січня рятувальникам вдалось витягти з-під завалів жінку, яка провела там 20 годин. Її голос рятувальники почули під час “хвилини тиші”. Вона у реанімації з сильним переохолодженням, температура тіла була всього 31 градус. Зараз лікарі борються за її життя.

З2 людини, які постраждали під час атаки росії на будинок у Дніпрі, зараз в обласній лікарні

Дев’ятеро із них – у дуже тяжкому стані. Найважча -19-річна дівчина, яка втратила око.

“До неї із знайомих приходить лише хлопець. Її батьки у Луганській області, більше знайомих у Дніпрі немає. У неї – черепно-мозкова травма. Робимо усе можливе, щоб її врятувати. Будемо відправляти на лікування за кордон. Я думаю, що обов’язково ми усіх врятуємо”, – гендиректор лікарні

У Дніпрі під завалами опинилася героїня “Азовсталі”.

Вона нещодавно вийшла з полону, чоловік досі у руках рф.

Про це повідомила донька жінки Русана Бабкіна.

За її словами, у момент трагедії у будинку, куди влучила путінська армія, перебували її мама, сестра та бабуся.

Вона додала, що о 15:07 говорила з мамою телефоном, та розмова тривала 2 хвилини та 5 секунд. Більше на зв’язок рідні дівчини не виходили…

Врятували жінку, яку звати Катерина Зеленська. На жаль, її чоловік і маленький синочок загинули внаслідок удару. З’ясувалося, що 27-річна Катерина не могла кликати на допомогу, бо глуха, – повідомила сестра постраждалої у соцмережах. Жінка була вдома із чоловіком та однорічним сином, коли пролунав вибух.

Український захисник Максим Омеляненко повернувся з фронту, з Бахмуту, тому що в його дім у Дніпрі, де була його мама, прилетіла ракета. В своєму Instagram він написав, що через 4 години після вибуху, летячи з Бахмута в Дніпро, дізнався, що мама дивом вижила – “на шматочку кухні, єдиному вцілілому місці моєї квартири на 9 поверсі, притиснута плитою”. Він опублікував фото з лікарні, де поруч з мамою, у жінки побита голова. У коментарях очевидці з місця подій повідомили, що жінка довго махала якоюсь ганчіркою, до неї декілька разів підіймався ДСНС, але чомусь більше години не могли евакуювати. За неї всі переживали і кричали, щоб не рухалась.

Люди не могли вибратися з заблокованої квартири сусіднього понівеченого під’їзду. Їхня сусідка звернулася до Сергія Кривошеї з проханням допомогти вибратися родині й запропонувала розбити стіну власного балкона. Патрульні власноруч за допомогою лома та кувалди зробили отвір в стіні й витягли звідти 2 дітей та 4 дорослих. Не забули й про кота”, – написали поліцейські.

Також вдалось врятувати Анастасію Швець. Фото дівчини облетіло весь інтернет. На ньому вона сидить поміж завалів того, що було її квартирою зовсім нещодавно. Нещодавно дівчина втратила коханого на війні. а тепер – і житло, і родину…. Її батьків дістали мертвими з-під завалів… Вони на кухні робили свічки для ЗСУ – розповіла Анастасія.

“Душа, що оплакує смерті безневинних” – робота української художниці Марії Лонюк стала символом трагедії в Дніпрі 14 січня

Нагадаємо, 14 січня стало відомо ім’я командира РФ, який дав наказ обстріляти Дніпро. Українська влада заявляла, що саме за наказом командира 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку Олега Тимошина обстріляли торговий центр у Кременчуці влітку 2022 року.

В СБУ ідентифікували російських військових, які причетні до ракетного удару по Дніпру: ▪️Командир 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку (в/ч 33310) полковник Тимошин Олег Євгенович, 21.06.1971 року; ▪️Командир авіаційного загону 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку майор Іваненко Олексій Сергійович, 08.02.1987 року; ▪️начштабу авіаційної ескадрильї авіаційної групи Дмитро Голенков, 01.09.1978 року; ▪️штурман 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку Григор’єв Денис Анатолійович, 07.06.1982 року; ▪️штурман 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку Назиров Дінар, 03.07.1985 року; ▪️Інженер з авіаційного озброєння 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку Поцелуєв Євген, 16.06.1980 року народження. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею про порушення законів та звичаїв війни і обіцяє повідомити відповідальним за ракетний удар про підозру.

Схожі повідомлення

Догляд за престарілими: вибір домів для гідного життя

admin

Переможниця Нацвідбору на Євробачення Аліна ПАШ про підроблену довідку щодо її поїздки в окупований Крим: “Хочу вибачитися перед українцями”. І додала, що документ підробив її директор, з яким розриває стосунки

admin3

Дверні ручки. Як вибрати фурнітуру для дверей

admin

Повідомлено про підозру екслідеру забороненої КПУ Симоненку. Для його евакуації Кремль відправляв загін спецназу, – СБУ. ФОТО 

admin3

Медпрацівники лікарні на Львівщині “непоганого” заробляли на довідках про непридатність до служби в ЗСУ. За такий злочин передбачена кримінальна відповідальність – ув’язнення від 5 до 10 років. Ото доробилися ескулапи…

admin3

ПРО ВАЖЛИВЕ

admin3

Залишити коментар