16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

4 ефективні способи чищення каналізації від компанії КРОТ СЕРВІС

Забита зливова каналізація може бути не тільки наслідком нехтування профілактикою засмічення, а й неминучим явищем у період листопада чи після будівельних чи прибиральних робіт на території.

Словом, якщо це все-таки трапилося, засмічення потрібно усунути, інакше буде неминучим ризик затоплення території. Усувається засмічення єдиним способом – чищенням. А ось чистка дощової каналізації від засмічення буває різних видів.

Вибір методу залежить також від кількох факторів, а саме:

  • Ступінь забруднення,
  • Тип каналізації – відкритий або закритий,
  • Матеріал, з якого виготовлена ​​зливка
  • Ну і, нарешті, як проводитиметься чищення – самостійно або із залученням фахівців та відповідного обладнання.

Механічна чистка зливової каналізації

Цей метод полягає у механічному видаленні з каналізаційних шляхів великого сміття, каміння, листя тощо. Механічно труби чистяться або вручну, або за допомогою спеціальної комунальної прибиральної машини, яка має сталеву спіраль з різними насадками. Цей метод найбільше підходить, якщо йдеться про зовнішню каналізацію. Це взагалі найзручніший варіант організації зливки для її чищення, тому що весь процес зводиться до зняття решіток, видалення сміття, промивання каналів та зворотного встановлення решіток.

Гідродинамічна чистка зливи

Отже, прочистка труб львів цим методом застосовується завдяки струменя води під сильним тиском. Тут без спеціального обладнання не обійтись. Для гідродинамічного очищення використовуються збиральні водоструминні машини. Вони добре справляються з різними видами забруднень, зокрема, з піском та мулом. Хоча таку машину успішно може замінити автомобільна міні-мийка, що працює під високим тиском.

Серйозний засмічення навряд чи можна усунути без залучення спеціалістів.

Термічна чистка зливової каналізації

Термочистка аналогічна гідродинамічній з тією різницею, що водяний потік, що чистить, знаходиться під високою температурою, більше 120 градусів. Такий метод застосовується у разі серйозного забруднення.

Хімічна очистка злив.

Цей метод можна назвати крайнім, оскільки застосовується він лише в крайніх випадках, коли засмічення складне і рясно. Очищення проводиться за рахунок активної дії хімічних речовин на різного роду забруднення, які погано піддаються очищенню іншими методами. При застосуванні хімічного чищення забруднення розмокають і розчиняються і, відповідно, легко проходять через отвори труб, грат та фільтрів. Використовувати цей метод часто не можна, тому що хімічно-активні речовини не тільки негативно впливають на навколишнє середовище, але і на каналізацію, скорочуючи термін її служби.

Схожі повідомлення

Як позбутися від сколіозу та плоскостопості : поради

admin

Сьогодні ми біля нашого Йордану. Нехай Господь дає нам силу йти вперед!

admin3

“Вишня” з “Азовсталі”: розповідь після повернення з полону

admin2

Дверні ручки. Як вибрати фурнітуру для дверей

admin

Окупанти обстріляли з Градів евакуаційну колону з Щастя

admin3

Будинок в Маріуполі пережив дві світових війни та одну громадянську. Але не “русский мир”. ФОТО

admin3

Залишити коментар