16.5 C
Lviv
04.05.2024
Україна

Про перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам

    Пенсіонери, які після призначення пенсії офіційно працювали, тобто за них сплачено або вони сплатили єдиний соціальний внесок, кожні два роки набувають право на перерахунок пенсії.

    Такий перерахунок проводиться за зверненням пенсіонера або автоматично з 1 квітня.

    Право на автоматичний перерахунок визначає страховий стаж, набутий в тому числі по лютий поточного року.

    Слід зазначити, що перерахунок пенсійних виплат здійснюється за даними Державного реєстру застрахованих осіб на підставі поданих страхувальниками звітів про сплату єдиного соціального внеску.

     Так як, з 1 січня 2021 року законодавством передбачено щоквартальне подання звітності з ЄСВ і податку на доходи фізичних осіб замість помісячного, строки подання такої звітності – впродож 40  календарних днів після останнього дня звітного кварталу.  Відповідно, що станом на 1 квітня 2022 року органи Пенсійного Фонду України не володіють інформацією про страховий стаж та заробітну плату за січень – лютий 2022 року.

      Тому, автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам буде проведено з 1 квітня 2022 року, але після надходження відомостей про  сплату єдиного соціального внеску за попередній квартал. 

    З урахуванням того, що страхувальники подавали звіти за I квартал 2022 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування до 10 травня, перерахунок працюючим пенсіонерам проведено в травні. 

    Виплата перерахованих пенсій буде проводитись в червні з доплатою за квітень та травень.

    Перерахунок проводиться з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, або у разі доцільності – з урахуванням стажу та заробітної плати, набутих після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

                                    Відділ обслуговування громадян №17(сервісний центр)

                                     Головного управління Пенсійного фонду України у            

                                     Львівській області

Схожі повідомлення

Львів і область: одна доба у час війни

admin2

У день народження путіна багато українців мріяли, що гідним «подарунком» для негідника – вбивці буде підрив Кримського мосту. І так сталося. Респект причетним до фейерверку!

admin3

Піар…

admin3

Як правильно вибрати рибу для ролів і суші?

admin

Аксесуари для автомобілів: зробіть ваше авто справжнім комфортом

admin

Інформаційні таблиці для цистерн та напівпричепів

admin

Залишити коментар