16.5 C
Lviv
05.05.2024
Україна

Укласти контракт на проходження військової служби у ЗСУ: які умови та грошове забезпечення

03 січня 2023 року.

Стаючи пліч-о-пліч з воїнами, які вже 10 місяців повномасштабної війни дають відсіч окупантам, кожен зміцнює наше військо та прискорює перемогу.

Боронити рідну землю можуть не лише львів‘яни, які підлягають мобілізації, а й громадяни, які укладають контракт про проходження військової служби. Зокрема і призовники віком від 18 років, які зараз не підлягають призову на строкову службу та бажають стати професійними військовослужбовцями.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Львіської ОВА (ОДА).

Серед основних вимог: вік до 45 років, вмотивованість та відповідний стан здоров’я, повідомляє пресслужба Львівського ОТЦК та СП.

Військовим, які укладають контракт, як і мобілізованим, держава гарантує гідне грошове забезпечення та соціальну підтримку. Виплати складаються з щомісячного грошового забезпечення та додаткової винагороди під час періоду воєнного стану.

Для військовослужбовців, які безпосередньо не залучені до ведення бойових дій, винагорода становить 30 тис. грн., якщо залучені – 100 тис. грн. Відтак, солдат, щомісяця отримує в середньому 44 тис. грн., або 114 тис. грн. Крім того, при укладанні першого контракту виплачується одноразова грошова допомога в розмірі від 19 тис. грн.

Громадяни, охочі укласти контракт, мають змогу обирати місце служби та, за відсутності військового досвіду, обов’язково проходять належну підготовку, також і за кордоном.

Військовослужбовці за рахунок держави забезпечуються речовим майном, харчуванням, медичним обслуговуванням. Також щорічно отримують матеріальну допомогу на оздоровлення і вирішення соціально-побутових питань.

Без відриву від проходження служби є змога безоплатно здобути освіту у вишах, проходити навчальні курси, а також отримати посвідчення водія.

Військовослужбовцям, які проходять службу за контрактом та бажають придбати житло, уряд надає пільгову іпотеку під 3% річних.

Охочим укласти контракт потрібно звернутись до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з військово-обліковим документом, пройти професійно-психологічний відбір і медичну комісію.

Схожі повідомлення

Чому у багатьох учнів виникають складності з математикою?

admin

Новорічна ніч в зоні ООС: загинув військовослужбовець

admin2

Екскаватори-навантажувачі – незамінна спецтехніка для будівельних робіт

admin

АМКУ оштрафував виробника чаю Greenfield та “Принцеса Нурі” за спробу приховати зв’язки з Росією

admin3

Новий заклад східної кухні у Львові від харків’ян Roll Club

admin

Благодійний футбольний матч у Жидачеві допоміг зібрати кошти на лікування військового

admin3

Залишити коментар