16.5 C
Lviv
01.05.2024
Україна

Неприпустимо позбавляти родини загиблих в бою військових допомоги

12.12 2022 року.

Родини загиблих в бою не отримують виплати за загибель через те, що вважаються зниклими без вісті, а зарплату бійців не отримують, бо причини зникнення не встановлені, хоча є відео бою

Після оприлюднення відео кривавої атаки бійців 56-і бригади на Піски 5 вересня, до мене звернулась Тетяна Липитенко – мама одного з бійців, 27-річного Михайла Липитенка, розвідника бригади, мужнього та досвідченого воїна, – повідомляє у дописі в розділі “Блоги” головний редактор інтернет – видання Юрій БУТУСОВ.

Вона попрохала втрутитись у бюрократичну розбірку. Бійці, які не повернулись з тієї атаки, і чиї тіла не були евакуйовані, визнані зниклими без вісті.

Родини з дітьми не отримують гроші – бо зниклий без вісті значить, на бюрократичній мові, прирівнюється, фактично, до самовільного залишення частини. І ні грошей за загиблих ні заплату за живих родини не мають.

Вважаю за необхідне, щоб Міноборони та ЗСУ навели лад у роботі з родинами зниклих бійців. Їм потрібна увага та потрібно визначити особливий статус – “зник без вісті при виконанні бойового завдання через неможливість евакуації”, щоб усі виплати зберігались.

Бо не можна ставитись до воїна як до самовільно залишивших частину.

Це має означати, що воїн вирушив на бойове завдання, і відповідальність за її повернення на його командирах, він залишається на завданні, якщо не визнано інше. І усе, що має належати бійцю та його родині має видаватись. Через певний час, наприклад 6 місяців, якщо даних про перебування нема, командування має ухвалити рішення про статус бійця – чи вважати його загиблим.

А поки такого рішення нема – родина має отримувати кошти.

Прошу народних депутатів розглянути питання та визначити ці процедури у законному порядку. Бо рахунок зниклих йде на тисячі.

Слава українським воїнам, які йдуть у бій за свій народ, ми мусимо зробити усе належне для їхніх родин, неприпустимо позбавляти родини допомоги взагалі. 

Юрій БУТУСОВ, джерело: https://censor.net/ua/b3386457

Схожі повідомлення

В «Охматдиті» на лікуванні перебувають 40 дітей з коронавірусом. Серед пацієнтів – 3-місячна дитина, – департамент охорони здоров’я Львівської ОДА

admin3

Виплачено 1001,8 млн грн відпускних та коштів на оздоровлення педагогічним працівникам Львівщини

admin3

67 % українців вважають себе бідними

admin2

Прямо сьогодні ціла епоха стає історією

admin3

У Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває понад 200 пацієнтів з корона- вірусом, віком в межах 35-57 років

admin3

Уродженка Трускавця Олександра Хоменець – віцечемпіонка Європи з вільної боротьби!

admin3

Залишити коментар