16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Війна зимою і війна влітку – дві зовсім різні війни

02 грудня 2022 року.

Зима, що грянула, принесла важкі крижані виклики бійцям ЗСУ. Утім, проклятим російським окупантам, хай би вони вимерзли дощенту, ще гірші. А раднику мера Києва з питань запобігання та виявлення корупції Ігореві ЛУЦЕНКУ сувора пора року навіяла асоціації, пов”язані із Голодомором 1932-1933 років. Які саме – у його пронизливій публікації, надрукованій у розділі “Блоги” інтернет – видання “Цензор.НЕТ” : https://censor.net/ua/b3384155.

Вікна Вугледара свистять цілодобово. Вітер день і ніч полює за нашим теплом; варто лише десь забаритися – і життя витікає швидко з руки чи ноги. Щоб відновити його, щоб прогнати холодний параліч, потрібен час.

Людині, котра повільно замерзає, думати стає важко, слабне воля; величезна, безкінечна зима застилає собою майбутнє.

Противник теж страждає. Я бачив, як прямо на передовій росіяни палили грубку, димом демаскуючи свою позицію. Вочевидь, вважали степовий холод більшою небезпекою, ніж артобстріл.

Але я думаю про інше.

Моя дорога на фронт іде повз могили моїх рідних, котрі померли від Голодомору. Це і буквально так, і у фантазії бачу, як вони дивляться з того світу, як я їду на цю давню війну.

Вони кажуть мені: ”Цей твій теперішній холод – тисячна доля холоду зими 1932-33. Зброя, що у твоїх руках нині – в тисячу разів гостріша, ніж та, шо була у нас. Із років наших страждань виросло твоє шастя; ти – та частка нашого роду, об яку зламається їх зброя. Ти, хоч і не найсильніший серед нас, але твоїми руками смерті буде смерть, а життю – життя”. 

Ігор ЛУЦЕНКО, радник мера Києва з питань запобігання та виявлення корупції

Схожі повідомлення

4 ефективні способи чищення каналізації від компанії КРОТ СЕРВІС

admin

Претенденти на папаху дебіла? Ні, претенденти на плаху…

admin3

Переваги керамічних блоків

admin

“Києво-Печерська Лавра: чи добре засвоєні уроки”, – Мирослава Барчук, https://espreso.tv/

admin3

Чому нема світла? Очільник Львівщини відповів на найпоширеніші запитання

admin3

Клінінг квартир та приміщень після ремонту

admin

Залишити коментар