16.5 C
Lviv
06.05.2024
Україна

Як обтягнути підлокітники дивану своїми руками

Підлокітники є важливою складовою дивану, за допомогою якого створюється зручність та комфорт. Обтяжка даних елементів здійснюється невідривно від процесу оббивки меблів загалом. Підлокітники спочатку оформляються відповідно до загального дизайну.

У процесі експлуатації обшита тканина піддається зносу, забруднення, просідання і вимагає відновлення або заміни, як самої оббивки, так і наповнювача. Самостійна заміна має низку переваг, насамперед це економія коштів. Складність цього процесу залежить від форми та якості самих підлокітників.

В інтернет-магазині Kram-UA професійні менеджери допоможуть вам підібрати та купити диван по ціні виробника, що буде відповідати всім вашим критеріям.

Інструмент та матеріали для обтяжки

Обтяжка підлокітників дивану вимагає великої уважності при їх зніманні, оббивці та встановленні назад на диван. Для цих цілей необхідні такі інструменти:

  • Степлер;
  • Викрутки;
  • Молоток;
  • Клей ПВА;
  • Ножиці чи ніж.

Як матеріали необхідний наповнювач, оббивний матеріал, кнопки, цвяхи та гачки. Для перетяжки підбирається аналогічний матеріал, що й самого дивана: жаккард, шеніл, флок, замша чи шкіра, гобелен, велюр тощо.

Роботи з обтяжки

Обтяжка підлокітників може включати такі види робіт:

  • Ремонт пошкоджених ділянок;
  • Зміцнення конструкції;
  • Заміна оббивки, що скубнула.

Конструкційно підлокітники є твердим матеріалом, який оббивається з усіх боків будь-якою матеріальною основою різної товщини. Якщо пошкоджена дерев’яна (фанерна) основа, буде потрібно повноцінний ремонт, заміна або зміцнення, залежно від ступеня зношування.

Особливості оббивки

У будь-якому випадку знадобиться оббивка. Визначившись і закупивши необхідний матеріал, можна розпочати цей процес. Насамперед слід зняти підлокітники. Далі оббивка обережно знімається. Робиться це за допомогою ножа чи іншого гострого предмета. Колишній наповнювач і оббивку бажано не пошкоджувати при цьому, так як по них робитиметься замір і відрізання нового матеріалу.

Важливим аспектом є дотримання форми підлокітника. Якщо є вигини, слід максимально точно повторити їх при встановленні як наповнювача, так і оббивного матеріалу. У таких випадках рекомендується звернутися в ательє або до майстра, оскільки самостійно виконати цю роботу дуже складно.

У більш простих випадках установка поролону і нової оббивки не складе особливих труднощів. Перетяжку потрібно робити аналогічно тій, яка робиться по відношенню до оббивки сидіння або спинки дивану. На заключному етапі слід перевірити ступінь натягу, він повинен бути щільним, після чого підлокітник можна монтувати назад на диван.

Схожі повідомлення

До ювілею легендарного діда Панаса – життєві загадки актора

admin2

Унікальна екскурсія – проща до Галича – Крилоса

admin3

Демографічна криза в Україні – по всіх показниках

admin2

Як мішок розв’язався: впродовж 2-х днів припинено діяльність чергової нелегальної АЗС. Цього разу – на Золочівщині

admin3

Міноборони витратило 36,3 млрд грн на зброю і забезпечення, які так і не було поставлено, – Шабунін.

admin3

Трускавчанин на свій страх і ризик вирив ставок, що призвело до порушення структури родючого грунту. Досудове розслідування завершено

admin3

Залишити коментар