16.5 C
Lviv
04.05.2024
Україна

ЗЕРНОВА ТА РОЗЧИННА КАВА. ЩО ВИБРАТИ?

Кава – один з найбільш затребуваних напоїв у світі, і тягатися з ним можуть лише чай та питна вода. Ми хочемо, щоб ви дійсно насолоджувалися кожною чашкою кави. А вибрати найароматнішу та найсмачнішу каву ви можете на сайті бренду 1001coffee. В них представлений величезний вибір кави, в тому числі про ті, які описані у нашій статті: зернова (https://1001coffee.com.ua/ua/g91850067-kofe-zernah) та розчинна (https://1001coffee.com.ua/ua/g91850075-kofe-rastvorimyj). Також. сьогодні поговоримо про те, що таке зернова натуральна кава і розчинна, і дізнаємося в чому між ними різниця. Перше, на чому хотілося б зупинитися, це питання — у чому ж різниця виробництва натуральної та розчинної кави?

Починається історія і зернової та розчинної кави схоже. Висушені та оброблені кавові зерна зеленого кольору обсмажують. Саме в цей момент зерно змінює колір залежно від ступеня обсмажування на світло-коричневий, коричневий або темно-коричневий. На цьому шлях і перетворення натуральної зернової кави майже закінчується — її фасують та відправляють у магазини та кафе. А ось для отримання розчинної кави необхідно ще трохи попрацювати. Для такої кави, після обсмажування зерна подрібнюються та запарюються гарячою водою. Потім практично готовий напій заморожується і висушується або гранулюється. На виході виходить напівфабрикат.

ЯКУ КАВУ ВИБРАТИ?

Для вас ми вирішили порівняти розчинну та натуральну каву за кількома важливими пунктами, і ось що у нас вийшло:

  • Час. Щоб зробити розчинну каву, вам потрібно лише дочекатися, поки закипить чайник. З натуральною кавою потрібно буде повозитися на 2 хвилини довше.
  • Смак. Натуральна зернова кава зберігає всі олії, відповідно, насиченість смаку та багатство аромату в ньому на порядок більше. А ось розчинна кава ці якості втрачає. Ще один момент — для розчинної кави часто використовують дешевші зерна робусти, а не арабіки, що дуже впливає на смак.
  • Користь та шкода для здоров’я. З’ясовується що, розчинна кава втрачає смак і аромат, тому, щоб компенсувати це, в нього часто додають ароматизатори і стабілізатори.

Як бачите, розчинна кава виграє тільки в пункті про час приготування, а ось у решті програє з розгромним результатом. І хоча в Україні 1996 року кількість людей, які пили розчинну каву, становила майже 80%, але спостерігається постійне зниження кількості людей, які п’ють таку каву. І дуже раді цьому факту, адже ми спеціально займаємося тільки натуральною зерновою свіжообсмаженою кавою , щоб ви насолоджувалися кожною чашкою.

Сподіваємося, що після цієї статті в лавах любителів натуральної зернової кави додатись!)

Схожі повідомлення

Трагічний випадок на водоспаді – винною офіційно визнали вчительку

admin2

Працівники прикордонної та митної служб із двома спільниками організували схему незаконного переміщення осіб за кордон. Відкрито кримінальні провадження

admin3

COVID-19 на Львівщині: за добу – майже 300 нових хворих та 10 летальних випадків

admin3

Тимошенко і Арамахія проти позбавлення нардепів ОПЗЖ повноважень, – ЧЕСНО. ПЕРЕЛІК

admin3

У 2021 році відбулося вже дев’ять навчань для бажаючих усиновити дитину, у якому взяло участь 19 мешканців Львівщини

admin3

«Кричуще порушення міжнародного права». У ЄС відреагували на визнання «Л/ДНР»

admin3

Залишити коментар