16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

«Ніхто не відступив: 24 ОМБР – бригада Героїв, які виконують надскладні завдання», – Степан Буняк

21 жовтня 2022 року.

«24- та бригада злагоджено відпрацювала і виконала найскладніші завдання на початку повномасштабного вторгнення. Це бригада Героїв. А втрати людей – це та висока ціна, яку Україна платить за волю і незалежність. Основний висновок для історії не втрати, а надзвичайна мужність, професійність і патріотизм наших воїнів, які в ці дні творили історію» – про участь в обороні України на фронті в ефірі Радіо Перше розповів депутат Львівської обласної ради, командир мотопіхотного взводу 24 ОМБр Степан Буняк, йдеться у повідомленні пресслужби Львівської обласної ради.

24 лютого 2021 року Степан Буняк одним із перших прибув в районний центр комплектування. Він долучився до 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила, у складі якої воював у 2014 -2016 роках.

«Вранці 24 лютого за пів години все подвір’я центру комплектування було заповнене резервістами й добровольцями. Українці були готові захищати свою державу. Коли ми почули новини, що ворог на околицях Києва, розуміли, що буде непросто. Але сили територіальної оборони по всіх областях проявили себе якнайкраще. Люди встали в оборону від Сум і до Дніпра», – ділиться спогадами Степан Буняк. Він наголошує, що для нього та його побратимів захист України – це не лише обов’язок, а покликання, стан душі й велика мотивація.

«Ворог напав на нас, бо розраховував, що ми слабкі. А зараз ми демонструємо перевагу в якості озброєння та особового складу війська. Основна ж зброя росіян – це страх, який вони намагаються посіяти в українському суспільстві та й у цілому світі. Так вони хочуть вплинути на нашу здатність боронитися і зашкодити формувати міцні коаліції з іншими країнами», – переконаний військовослужбовець.

«Те, що відбулося в Бучі, Ірпені могло продовжуватися у кожному захопленому окупантами місті. Більшого жаху для військового годі й придумати. Тому бажання прогнати ворога з нашої землі було найбільшим мотиваційним фактором для кожного з нас. З поміж офіцерів і рядових військовослужбовців побутувала думка – ми не відступимо, хіба що 200-ми, або 300-ми. І ми не готові були віддати ворогові жодного метра нашої землі».

На думку Степана Буняка, саме стійкість і героїзм воїнів 24-ї бригади, які були на передовій, не дали ворогові шансу просуватися далі, займати нові позиції. Він з шаною згадує побратимів, які героїчно віддали життя. Під час оборони Попасної, 8 квітня, від осколка російської міни Степан Буняк отримав поранення. «На нашій позиції був прорив. Треба було виручати побратимів, йти по відкритій місцевості. Тоді мене вразив осколок. Побратими виручили мене, перенісши під мінометним шквалом до пункту евакуації. За кілька метрів від нас розірвалася ще одна міна. Але на щастя нікого не поранила. Все наче в сюжеті голлівудського фільму. Згодом четверо моїх побратимів також отримали поранення різної важкості» ,- пригадує депутат.

Нещодавно Степан Буняк повернувся на Львівщину після лікування у Німеччині. Він вдячний лікарям, які рятують життя українських військових, а також німецькому та іншим народам, які допомагають наблизити перемогу України.

«Війна дуже змінила українську націю, зробила нас мудрішими, навчила боротися і ще краще розбиратися в загрозах, показала, хто є нашими партнерами», – наголосив Степан Буняк.

Схожі повідомлення

Підбір ролет в Києві: що потрібно враховувати при виборі?

admin

Офіційно: ворог влучив по об‘єкту критичної інфрастуктури у Львівській області

admin3

Повістки можуть вручати будь-де. Зробити це має право навіть начальник ЖЕКу, – Сухопутні війська

admin3

Сварка, що завершилася вбивством: 61-річний власник дачі зарізав ножем 22- річного мешканця села на Золочівщині

admin3

Прокат моторної яхти для зустрічі з потенційними діловими партнерами

admin

Набув чинності закон про відпустки військовим під час воєнного стану

admin3

Залишити коментар