16.5 C
Lviv
27.04.2024
Україна

На Стрийщині на хабарі затримали директора держпідприємства

На Львівщині правоохоронці затримали директора стратегічного підприємства під час отримання хабаря.

Використовуючи своє службове становище та зловживаючи владними повноваженнями, керівник держпідприємства вимагав неправомірну вигоду за укладення договору на оренду нерухомого майна та безперешкодний відпуск товарів.

Як повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції України у Львівській області, зловмисника викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) поліції Львівщини оперативники управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, 60-річний мешканець Золочівського району, директор одного з держпідприємств, розташованого у Стрийському районі, вимагав неправомірну вигоду за безперешкодне укладення договору оренди приміщення Держрезерву України та відпуск товарів. Такі дії могли призвести до дестабілізації роботи об’єкта критичної інфраструктури в умовах воєнного часу.

Директор затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 200 тисяч гривень.

Грошові кошти вилучено.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Схожі повідомлення

Таких, як Медведчук треба просто “ставити до стінки” – Дмитро Ярош

admin1

Вимагаємо провести закрите засідання Верховної Ради щодо стартової позиції України на переговорах з РФ, – заява “ЄС”

admin3

Самозбірні коробки: Вигоди та обмеження використання цієї упаковки

admin

37-річний болгарин крав гроші з банківських карток громадян, застосовуючи “скімінг”. Утім, львівські кіберполіцейські таки викрили зловмисника

admin3

Озброєного бойовика ЛНР затримали на Харківщині.(фото, відео) Сепаратист брав участь у бойових діях проти України.

admin1

Поліцейські Львівщини закликають бути пильними та не дати шахраям можливості ошукати вас

admin3

Залишити коментар