16.5 C
Lviv
01.05.2024
Стрийщина

У гуртожитку Стрийського училища для поселення ВПО провели ремонтні роботи на понад 12 млн грн

05 жовтня 2022 року.

Гуртожиток У Стрию (1) (1)

На фото: гуртожиток У Стрию

У гуртожитку державного навчального закладу «Вище професійне училище № 8 м. Стрия» завершили ремонтні роботи за кошти обласного та місцевого бюджетів. Сюди у відремонтовані житлові кімнати поселять переселенців, які вимушено покидають домівки та знаходять прихисток на Львівщині.

Як повідомляє Департамент економічної політики Львівської ОВА, з початку повномасштабного вторгнення росії Стрийський район активно долучився до розгортання мережі тимчасових прихистків. За весь період тут офіційно зареєструвались понад 34 тисячі внутрішньо переміщених осіб, з яких приблизно 13 тисяч – в Стрийській громаді. Переважна більшість цих людей проживає у приватному секторі, частину забезпечили місцями тимчасового проживання у закладах соціальної інфраструктури.

Зважаючи на активність проведення бойових дій на території держави, а також прогнозоване збільшення кількості евакуйованих з початком опалювального  сезону Львівська ОВА спільно з громадами уже зараз напрацьовує резерв місць для цих категорій людей, одним з яких є гуртожиток Вищого професійного училища № 8 м. Стрия.

Заклад розташований в центрі міста, а отже ВПО зможуть знайти не лише комфортні та безпечні умови проживання, а й працевлаштуватися та на перспективу повноцінно інтегруватися в соціально-економічне життя.

Відтак, в межах робіт відремонтували недіючі 4 та 5 поверхи гуртожитку, а це 50 житлових кімнат та 175 додаткових місць для проживання ВПО.

Замінили інженерні мережі (водопостачання – водовідведення, електропостачання, систему опалення), вікна, двері, влаштували кухні, побутові кімнати, душові та санвузли.

До облаштування технікою та меблями залучили міжнародних партнерів та благодійні організації, зокрема: Sean Penn’s CORE Foundation, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, World Vision.

Гуртожиток відремонтували за кошти обласного і місцевого бюджетів в межах Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів. Загальна вартість робіт 12,4 млн грн (обласний бюджет – 10,3 млн грн, місцевий – 2,1 млн грн).

Нагадаємо, що на Львівщині проживають лише офіційно зареєстрованих понад 250 тис ВПО. Загалом виділено 4,9 млн грн на ремонт шести гуртожитків для проживання ВПО у Львівській області, зокрема, і в Новому Роздолі.

Схожі повідомлення

Стрийський парк – знову “падають” дерева

admin2

Цвинтарний злодій

admin2

Пам’ятники  зі зниженою ціною та монтажем  до Великодня   від надійного виробника пам’ятників «ART-STONE»

admin3

ДТП в с. Пчани

admin2

Одвічне: батьки – діти. У Ходорові підприємець побив сина… Але не все так однозначно. Думки розійшлися…

admin2

У лісі неподалік Нового Роздолу 81-річну жінку вкусила змія

admin3

Залишити коментар