16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

Квітковий чай

Чаї із суцвіттями рослин полюбляють за приємний аромат, насичений приємний смак і користь. Природа подбала про те, щоб наситити квіти вітамінами та мікроелементами. Якщо правильно підібрати рослини, можна подбати про здоров’я та зміцнити організм.

Цікавими порадами щодо рослинних чаїв діляться фахівці служби доставки квітів у Трускавці https://rozamimoza.pp.ua/uk/

Ромашка

Чай з ромашкою – найбільш популярний та улюблених із квіткових напоїв. Ця рослина дає м’який і трохи гіркуватий смак. Ромашку заварюють і в чистому вигляді, і додають у чорний або зелений чай.

Ромашка допомагає зняти запалення, має хороші дезінфікуючі властивості, це робить її незамінним помічником при застудних захворюваннях або запаленнях горла. Відвар ромашки служить гарним засобом допомоги при захворюваннях ШКТ: він заспокоює слизову оболонку шлунку і проникає в кишечник, знімає спазми та полегшує газоутворення. І, мабуть, головна причина, з якої п’ють ромашковий чай – вплив на нервову систему. Радимо приймати ввечері по чашці чаю, щоб знизити стрес, зняти втому і спокійно заснути.

Лаванда

Про корисні властивості лаванди всім нам відомо ще з давніх давен. В ті часи цілителі справді називали квіти рослини чарівними, бо за їхньою допомогою можна швидко заспокоїти нервову систему, боротися із безсонням, знижувати артеріальний тиск і зупиняти кровотечі. Зараз вже й сучасні лікарі визнають, що настоянка квітів лаванди має сильну антимікробну дію. Крім того, можна знизити «поганий» холестерин у крові.

Оскільки лаванда дає занадто концентрований напій і дуже гірчить, її в чистому вигляді не вживають. Додайте висушені квіти в будь-який чай і насолоджуйтесь неперевершеним ароматом.

Троянда

Чай з троянди недарма вважається королівським – його божественний аромат просто зводить з розуму. Важно переоцінити користь цього напою. Бутони та пелюстки рози містять високу кількість ефірної олії та вітаміну С. Трояндовий напій має імуномодулюючу та противірусну дію. Додайте до свого раціону цей відвар – і ви сприяєте зміцненню всього організму. Можете пити чай з трояндою в чистому вигляді або додавайте пелюстки в чорний і зелений чаї.

Бузина

Засушені суцвіття бузини – прекрасний спосіб лікування захворювань дихальних шляхів, напій добре допомагає при застудах. Бузина має сильний потогінний ефект, що допомагає знизити високу температуру, має протизапальну та відхаркувальну дію. Чай з бузини багатий на вміст рутину, це означає, що відвар зміцнює стінки судин. Але засіб обов’язково використовуйте лише як додатковий: лікування травами ні в якому разі не замінює традиційне.

А для тих, хто хоче не лише вживати рослини в їжу, а й милуватися квітами, запрошуємо відвідати інтернет-магазин квітів з доставкою в Трускавець https://rozamimoza.pp.ua/ru/ Вас чекає великий вибір найкрасивіших букетів у місті.

Схожі повідомлення

Андрій Ярмоленко: «5 червня – вирішальний момент. Віддамо всі сили»

admin3

З 1 липня у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, перерахують пенсії, а їх виплата розпочнеться з 4 липня

admin3

Львів і область: одна доба у час війни

admin2

Зберігаємо спокій! – Віримо у ЗСУ!

admin2

Кульові крани Breeze – гарантія надійності

admin

Переслідування учасника АТО – голови ветеранського братерства Олександра Гергерта

admin2

Залишити коментар