16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

Особливості оздоблення фасадів дерев’яних будинків

Заміські котеджі з колоди та бруса, каркасні та каркасно-щитові будинки користуються великою популярністю у заміському будівництві. Деревина – це унікальний будівельний матеріал, який відрізняється екологічністю, надійністю. довговічністю. Стіни з натурального дерева “дихають”, це означає, що всередині приміщень завжди буде комфортний мікроклімат і оптимальний рівень вологості. Брус та колода мають низьку теплопровідність, тому такі стіни добре тримають тепло взимку та зберігають прохолоду влітку. Красиві дерев’яні фасади будинків впадають у вічі і чудово вписуються в ландшафт будь-якої ділянки.

Однак за всіх своїх позитивних якостей дерев’яні споруди мають ряд недоліків. З часом, під дією вологи, перепадів температури та прямих сонячних променів, фасади дерев’яних будинків із бруса та колоди змінюють свій вихідний колір, лущиться та розтріскуються. Навіть міцний стійкий будинок втрачає свій первинний зовнішній вигляд, виглядає неакуратним, неохайним та занедбаним.

Виходом у цьому випадку буде оформлення фасаду дерев’яного будинку назовні деталями з композиційних матеріалів. Характеристики сучасних матеріалів дозволяють створити дизайн фасаду дерев’яного будинку в будь-якому з відомих стилів, включаючи стиль класичної російської садиби у найкращих архітектурних традиціях.

 Чим краще обробити фасад дерев’яного будинку

Матеріали, що застосовуються для оздоблення фасаду дерев’яного будинку, повинні відповідати низці умов. Облицювання повинне мати антивандальні якості, бути міцним, довговічним, вологостійким і, звичайно ж, красивим.

Дерево – це примхливий матеріал, який схильний до усадки, вимагає навичок і вміння роботи з ним. Особливої уваги при обробці фасадів дерев’яних будинків вимагають вікна та двері. Справа в тому, що для формування віконних та дверних отворів у будівлях із профільованого бруса та оциліндрованої колоди використовуються обсадні коробки. Така конструкція компенсує усадку брусового будинку, захищає віконні та дверні коробки від перекосу та деформації. Щоб захистити будинок від продування та промерзання, компенсаційний зазор необхідно заповнити натуральним утеплювачем на основі льону або джуту, а зверху закрити декоративними наличниками.

Не менш важливим є ефективний захист цоколя брусового або зробленого з колод будинку. Дощова та тала вода негативно впливає на нижню частину стін. Тому облицювання цоколя має бути без зазорів та стиків.

Всім цим вимогам на 100% відповідає обробка із сучасних композиційних матеріалів – фіброгіпсу, фібробетону, склопластику, а також скульптурного, декоративного та геометричного бетону.

Переваги оздоблення фасаду дерев’яного будинку композиційними матеріалами

Існує кілька варіантів оздоблення фасадів дерев’яних будинків, які відрізняються дизайном та кількістю елементів декору. Незалежно від дизайну, архітектурне оздоблення фасаду приватного дерев’яного будинку виконує відразу кілька функцій:

  • прикрашає зовнішні стіни, створює цікавий зовнішній вигляд, дозволяє реалізувати будь-яку, навіть найскладнішу дизайнерську ідею;
  • забезпечує захист зовнішніх стін від агресивного впливу довкілля збільшує термін експлуатації будівлі;
  • захищає легкозаймисту деревину від займання, створює додатковий тепло- та звукоізоляційний шар.

Для оформлення фасадів дерев’яних будинків ми застосовуємо лише сертифіковані оздоблювальні матеріали. Виготовимо оздоблення фасадів дерев’яних будинків будь-якої конфігурації по фото чи наданим зразкам.

Ціна оформлення фасадів дерев’яних будинків

Вартість виготовлення та монтажу архітектурного оздоблення залежатиме від наступних факторів:

  • Кількість елементів облицювання та декору. Від кількості, розмірів та конфігурації фасадного декору залежить витрата матеріалів.
  • Масштаб роботи. У нашій компанії можна оформити замовлення не тільки на виготовлення фасадного облицювання, а й включити до договору надання послуг доставку готових виробів на об’єкт та монтаж облицювання на фасад відповідно до затвердженого проекту.
  • Складність роботи. Для облицювання та декорування фасаду дерев’яного будинку в стилі класичної російської садиби потрібно влучити в стилістику і дизайн того часу, щоб всі деталі композиції виглядали органічно. Щоб відтворити всі риси декоративного оздоблення, потрібні навички роботи як з деревом, так і з композиційними матеріалами.

Схожі повідомлення

Повітряний простір чотирьох європейських країн порушив невідомий літак

admin2

Роздільне харчування для здоров’я та схуднення

admin

За що ми воюємо

admin3

Спецоперація Нацполіції: затримано 16 учасників наркоугруповання та вилучено наркотиків на 110 млн грн.

admin3

Мова має значення! Або чому українці російськомовні?

admin2

У с. Гірське на Стрийщині та у Львові виявлено застарілі боєприпаси

admin3

Залишити коментар