16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Директор комунального підприємства вимагав від мешканця Яворівщини хабар за оформлення певних документів. Та ба! Його викрили правоохоронці. Невдовзі прокурор вимагатиме для зловмисника вирок…

На Львівщині правоохоронці повідомили депутату-керівнику комунального підприємства про підозру в отриманні неправомірної вигоди.

Як повідомляє пресслужба ГУ НП України у Львівській області, 37-річного мешканця Яворівського району, який є депутатом селищної ради та директором комунального підприємства, викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, зловмисник, використовуючи своє службове становище, вимагав та одержав неправомірну вигоду у сумі 38 тисяч гривень від місцевого мешканця за проведення робіт з облаштування його земельної ділянки.

19 серпня правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ним частини суми неправомірної вигоди.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Також вирішується питання щодо відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування триває.

Схожі повідомлення

Що подарувати рідним на новорічні свята?

admin

Наша зброя — це культура. Чергова відзнака — це не мій успіх, а наша спільна боротьба

admin3

Як ефективно підготуватись до ЗНО?

admin

Чому мікрофібра це найкращий вибір для обивки меблів?

admin

УКУ запрошує старшокласників на “Талант Хаб”

admin2

Нове розстріляне відродження….

admin2

Залишити коментар