16.5 C
Lviv
29.03.2024
Новороздільська ОТГ

У новороздільських дітей своя війна з російськими нелюдами-загарбниками

Зрештою, на всіх теренах рідної Неньки маленькі українці за покликом сердечок стали на захист Держави. У них своя зброя – іграшкові автомати та пістолети, свої дворові бойові формування, свої штаби. Проте в усіх українських дітей єдиний ворог: нелюди – росіянці, які вбивають українських захисників, українське цивільне населення, їхніх ровесників, хлопчиків та дівчаток, матерів і батьків, бабусь і дідусів. І за безжальне смертовбивство українського народу наші діти та внуки мститимуть ворогу завжди – і тепер, і коли стануть дорослими і матимуть справжню зброю, і коли стануть дідусями, і навіть коли відійдуть у Засвіти. Бо праведна помста за звірства росіян не має терміну давності і рамок буття. Вона – вічна, як вічна Україна.

У лавах маленьких бійців  і славна новороздільська дітлашня. І кожен веде спротив ворогу, як може. Дехто, наприклад, як пластуни – новаки міської Пластової станиці, виготовляють енергетичні батончики та передають смаколики захисникам і захисницям, у такий спосіб підкріплюючи їх та нагадуючи їм про їхні домівки, про віру в них. Ще дехто організовується у загони «бійців ЗСУ» та в «орків» (щоправда, таких майже не буває, бо майже усі діти відмовляються навіть від ігрових ролей московитів).

 Проте, мабуть, найбільшого поширення  у місті набули волонтерські загони, які споруджують «блок – пости», стоять на вахті із зброєю і закликають містян вкидати у змайстровані скриньки пожертви на потреби ЗСУ. Зокрема, такий  діяв впродовж 27-28 липня у дворі обабіч будинків №15 та №17 проспекту Шевченка (див на фото).

Як з’ясував репортер, першим проявив ініціативу встановити «блок – пост» для збору пожертв на російсько – українську війну 7-річний Давид Дяків з будинку №17. А поштовхом – схожий волонтерський «блок – пост», який він побачив 26 липня, ідучи з бабусею Марією в поліклініку. «Раніше подібні я бачив по – телевізору, – говорить Давид, –  а минулої середи  побачив свого друга ще із садочку, який зі своєю патріотичною командою збирав у скриньку кошти нашим воїнам – захисникам у кварталі біля лікарні . Та й подумав, що і нам треба так вчинити».

Повернувшись додому, у дворі Давид поділився наміром із своїм товаришем з 15-го будинку 8-річним Максимом Крижанівським, який тут же підтримав патріотичну пропозицію. Далі до доброї справи долучилися Назар Романичак та інші хлопці та дівчатка.

Наступного дня, у четвер, робота по спорудженню «блок – поста» закипіла. Малечі охоче взявся допомагати Максимків батько Андрій Крижанівський, зокрема, підказував і власноручно виготовляв з гілок оборонні «їжаки», укріплював захисний щит. А водій із сусіднього магазину «Родинна ковбаска» на ім’я Денис приніс картонну скриньку, яку перемотали скотчем, залишивши щілину для вкидання грошей. На скриньці лаконічно написали : «Кошти на потреби ЗСУ. Слава Україні!».

Десь через годину «блок – пост» був задіяний. І дитячий волонтерський пост приступив до виконання своєї важливої місії. До слова, у групі загону був і Дмитро Ганусин із сусіднього будинку, батько якого Назар з весни захищає в лавах ЗСУ Державу, зокрема, і Новий Розділ, від споконвічного ворога українців – росіян.  

До речі, як повідомив Андрій Крижанівський, першим показав добрий приклад і вкинув у скриньку грошову пожертву згаданий водій Денис, а далі долучалися й інші люди.

І діти, і їхні батьки, родичі та сусіди відчували у цей час особливу піднесеність. Щоправда, трішки засмутив позитивне емоційне тло кавказької зовнішності водій темно – синього «буса», який пробурчав суворо на «общепонятном», мовляв, «убєріте ето в сторону, праєхать нєвозможно» (йому треба було їхати  внутріквартальною дорогою з тильної сторони міського готелю, у якому тепер розміщені різноманітні офіси та підприємства). Утім, це навіть не інцидент, а так собі – дрібне непорозуміння.

 Наступного дня, 28 липня, коли відзначалися свята Хрещення князем Володимиром Київської Русі  та Державності України, патріотичну акцію було завершено.

Коли вашому автору оповіли цю зворушливу історію, то запитали, в яку організацію передати дитячий «волонтерський збір» на потреби ЗСУ. Тут же і з’ясував – в Гуманітарний штаб Нового Роздолу, розташований у приміщенні МБК «Молодість» (пр. Шевченка, 13,конт. тел. -063 456 0444). До речі, як повідомив голова Штабу Олег Павлишин натепер отримано вже декілька дитячих волонтерських пожертв на потреби ЗСУ. В Гуманітарному штабі  вирішено, що за зібрані новороздільськими дітьми кошти буде придбано військові компаси для наших захисників. А відтак – із внеском  «блок – посту», який два дні діяв з ініціативи  маленьких мешканців будинків №15 та №17 по пр. Шевченка, коштів на військові прилади для бійців побільшало. Слава Україні! Слава ЗСУ! Слава новороздільським дітям, які ведуть свою війну з російськими нелюдами – загарбниками!

Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

“Нафтогаз Тепло” попереджає про відключення електропостачання

admin2

Відійшла у вічність новороздільчанка

admin2

Тетяна ШИМАНСЬКА: «По суті, прийнято необхідні рішення, аби невдовзі відправити знайдене немовля у Будинок дитини. А також про ім’я дівчинки та інше, важливе»

admin3

Звернення сесії Новороздільської міської ради – закрийте небо над Україною

admin2

Канонічна візитація архієпископа Мечислава Мокшицького, Митрополита Львівського, першого єпископа Маріяна Бучека та інших польських отців

admin3

Осу!!! Жоден каратист “Кейко” не залишився без нагороди

admin2

Залишити коментар