16.5 C
Lviv
04.05.2024
Стрийщина

У Стрию презентували виставку, присвячену Герою України  Андрію Корчаку із славної родини Корчаків – Боровиків, три покоління якої боролися за Державність нашої Вітчизни

19 липня 2022, 20:30

Вчора, 18 липня, у Стрию презентували виставку присвячену Герою України Андрію Корчаку. 

Як повідомляє пресслужба Львівської ОДА (ОВА) з посиланням на департамент з питань культури, національностей та релігій, експозиція виставки розповідає  історію боротьби за Україну трьох поколінь родини Корчаків-Боровиків: політв’язня отця Якова Боровика, політв’язнів Дарії та Богдана Корчаків, які виховали Героя Небесної Сотні Андрія Корчака. 

До слова, упродовж кількох місяців, до війни, виставка експонувалася в Музеї визвольної боротьби України у Львові.

Автор виставки — старший науковий співробітник Львівського історичного музею Світлана Кочергіна. Велику допомогу у підборі матеріалів і родинних реліквій надали сестра і брат Ольга та Юрій Корчаки. 

Ініціатор та організатор відкриття виставки у Стрию — директор Стрийського краєзнавчого музею “Верховина” Микола Закусов.

На багатолюдному заході були присутні рідні Героїв Небесної Сотні Львівщини, міський голова Стрия Олег Канівець, представники духовенства та громадськості міста, наукові співробітники Львівського історичного музею та працівники департаменту з питань культури, національностей та релігій обласної військової адміністрації, який є співорганізатором заходу.

Схожі повідомлення

Перемогу в США на іграх стронгменів отримав силач із Самбірщини

admin2

“Накрили” “бізнес” львівського підприємця по сертифікатах

admin2

У Стрийському районі правоохоронці взяли під варту 24-річного розповсюджувача наркотиків

admin3

Ходорівська громада із сумом зустрічає Героя

admin2

Зловмисника, який вбив жінку в Дрогобичі, затримано

admin2

“Укрнафта” шукає нафту на Стрийщині

admin2

Залишити коментар