16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

“Вишня” з “Азовсталі”: розповідь після повернення з полону

Боєць полку “Азов” Дмитро Усіченко на псевдо “Вишня”, якого вдалося повернути з полону, розповів, що російські медики боялися дивитися в очі бійцями “Азову”. Про це він сказав під час інтерв’ю, яке опублікували на YouTube-каналі ССО АЗОВ.

“Медички казали: “Не дивися нам в очі”. Я кажу: “Чого це?” “Будь ласка, не дивися мені в очі, дивись в низ кудись”. Вони боялися Азову”…”, – розповів Вишня.

Екскомандир полку “Азов” Андрій Білецький у себе в Telegram-каналі написав, що “Вишня” став “трьохсотим” за перші півтори години боїв.

“Потім – коротке лікування, знову в стрій та знову поранення. У полон здаватися не хотів, побратими несли його на руках. Вже в лікарні відчув та зрозумів – ворог боїться Азов. Ворог із захватом говорить про те, як воює Азов. Ворог знає, що має справу з елітою українського війська”, – написав екскомандир полку «Азов» Андрій Білецький у себе в Telegram-каналі.

“Вишня” також розповів про те, як вирушаючи на завдання до Маріуполя, усвідомлював ситуацію в місті та готувався до того, що їде в один кінець. Побачивши на власні очі всі руйнування та кількість трупів на вулицях, був вражений більше, ніж сам очікував. Бачив дітей із контузією, які блукали в пошуках води, а також тих, які гралися на дитячому майданчику біля загиблих від обстрілів людей. Каже, бомбардування росіянами Маріуполя практично не припинялося.

Дмитро Усіченко на псевдо “Вишня” – боєць із Азовсталі, якому разом з іншими воїнами вдалося дістатися до заблокованого окупантами заводу “Азовсталь” повітряним коридором. Він – один із небагатьох, хто вижив після ризикованої операції на гвинтокрилах та один із тих, хто повернувся на підконтрольну Україні територію з російського полону. Воював з окупантами ще на Київщині та вигнавши ворога звідти, прийняв вольове рішення допомогти побратимам на Сході.

Схожі повідомлення

Наливні підлоги

admin

Український науковець пояснив, чому нам не варто боятися ядерного удару по Україні

admin2

Щодо російськомовних, частково двомовних та суржикомовних військовослужбовців на війні: українська мова має обʼєднувати, а не розʼєднувати!

admin3

Представники бурятів, ерзя і татар просять Байдена допомогти їхнім народам вийти зі складу РФ

admin3

Два львівських університети потрапили до топ- 10 найкращих в Україні

admin3

три поражения путина

admin3

Залишити коментар