16.5 C
Lviv
05.05.2024
Україна

“Наркофермер” з Ходорівщини насіяв 800 рослин маку та коноплі. Утім, урожай не збиратиме – зловмисника викрили правоохоронці

На Стрийщині, зокрема, в одному з сіл Ходорівської ОТГ, дільничні офіцери поліції виявили незаконні посіви снодійного маку та конопель.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України у Львівській області.

Зокрема, 24 червня під час санкціонованого обшуку в одному з сіл Ходорівської ОТГ дільничні офіцери поліції виявили на присадибній ділянці одного з домогосподарств незаконні посіви рослин снодійного маку та конопель. Загалом співробітники територіального підрозділу поліції виявили на ділянці більше 300 рослин маку та майже 500 рослин конопель, а за місцем проживання власника ділянки, 49-річного місцевого мешканця, – коробку з висушеними нарковмісними рослинами. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

Досудове розслідування, розпочате за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст. 310 (Посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, триває. Санкція статті передбачає покарання – штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, на Львівщині поліцейські проводять комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», метою яких є виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин – снодійного маку та конопель, а також перекриття каналів їх надходження у незаконний обіг.

Принагідно, правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин на присадибних ділянках, дачах та в інших місцях, а також про кримінальну відповідальність, передбачену за таке правопорушення.

Схожі повідомлення

Ломаченко відмовився від бою з Камбососом: залишається захищати Україну

admin3

На Львівщині ворог поцілив у об’єкт військової інфраструктури неподалік Радехова

admin3

У Радехові горів склад. Ліквідувавши пожежу, рятувальники виявили, що вогнем знищено 6 куб. м дошок

admin3

Спецоперація Нацполіції: затримано 16 учасників наркоугруповання та вилучено наркотиків на 110 млн грн.

admin3

На Львівщині 2-річна дівчинка зачинилась у квартирі: відчинити житло допомагали рятувальники

admin4

Неймовірна історія, що нагадує сюжет із “Доктора Хауса”

admin1

Залишити коментар