16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Українська мова – державна мова і … по другий бік океану

Українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс у Бразилії – законопроєкт з таким рішенням 5 жовтня одноголосно підтримали всі присутні на засіданні депутати.

Про це повідомив Світовий конґрес українців.

СКУ привітав з цим успіхом Українську-Бразильську Центральну Репрезентацію, на чолі з Віцепрезидентом Світового конґресу українців, адвокатом Віторіо Соротюком, який підготував проєкт Закону та обґрунтування.

«Муніципалітет Прудентополіс вже встановив дружні відносини з Тернопільською областю, звідки приїхала до Бразилії більшість українських іммігрантів. Новий закон відкриє нові можливості для обміну спеціалістів, навчання молоді на університетському рівні в Україні або ж за допомогою електронних засобів, дистанційно», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Бразилії тривають заходи до 130-ї річниці української діаспори.

Українці – національна меншина в Бразилії. В основному складається з громадян Бразилії українського походження 4-го і 5-го поколінь, які підтримують традиції української культури. Приблизно 80 % українців Бразилії проживає в штаті Парана.

Відомо, що вже в 1913—1914 роках, на той момент в Бразилії проживало приблизно 45 000 осіб з України – вихідців з Галичини та Буковини.

За оцінками дослідників, в 1972 в Бразилії проживало 153 000 етнічних українців, з яких 130 000 на штаті Парана, 14 000 — Сан-Пауло, 5 000 — Санта-Катаріна, 3 000 — Ріу-Гранді-ду-Сул і близько 1 000 — в інших штатах.

Схожі повідомлення

Вагомий успіх 80-річного Геннадія Печенюка: у Кубку України та «Турі братів Стародубів» серед ветеранів та аматорів велоспорту він завоював перше, два других та третє місце!

admin3

У Жидачеві вшанували пам’ять Героя України, офіцера ЗСУ Тараса Матвіїва

admin3

Під час профілактичного рейду водними об’єктами Львівщини рятувальники роздавали мешканцям інформаційні листівки з правилами безпечного відпочинку

admin3

Переслідування учасника АТО – голови ветеранського братерства Олександра Гергерта

admin2

Єдине, чого нам зараз не вистачає – це час

admin3

Пошукове просування сайту в Google

admin

Залишити коментар