16.5 C
Lviv
23.04.2024
Новороздільська ОТГ

ФК «Новий Розділ» – ФК «Щирець»: «валідольний»  матч, на жаль,  на користь гостей…

Саме таким відомим футбольним визначенням із назвою пігулки від серцевого болю можна характеризувати хід і підсумок товариського матчу на підтримку ЗСУ між ФК «Новий Розділ» та ФК «Щирець», який відбувся минулої неділі  на міському стадіоні «Галичина». І навряд чи це можна вважати перебільшенням. Зокрема,  новороздільська команда, додатково вмотивована грою у «рідних стінах», у першому таймі володіла ініціативою та створювала чимало моментів для взяття воріт суперника. На жаль, вдалося забити тільки два голи. А от другий тайм виявився суціль не фартовим для нашого клубу, тож в підсумку – поразка 2:3.

На прохання репортера президент ФК «Новий Розділ» Ігор СКЛАДАНОВСЬКИЙ прокоментував матч докладніше.

-Насамперед, відзначу, що товариська гра відбулася в рамках низки заходів на підтримку ЗСУ, зокрема, 103-ї окремої бригади Територіальної оборони , що тривають в місті, починаючи з благодійного концерту «Борцям за волю України», який відбувся на міському стадіоні минулої п’ятниці, 20 травня. Принагідно, з приємністю відзначу, що на стадіон прийшло чимало вболівальників, що, власне, і не дивує, адже Новий Розділ – відоме футбольною славою та знаменитостями місто. Відповідно, наша команда налаштовувалася зіграти якнайкраще і перемогти сильного суперника.

Тож з перших стартових  хвилин поєдинку новороздільці перехопили ініціативу, різнопланово розгортаючи атаки на ворота суперника. Звісно, досвідчені гості намагалися «згасити» атакувальний порив містян, іноді стаючи у глухий захист. Утім, це не завадило новороздільцям відкрити, а відтак і подвоїти рахунок (відзначилися Руслан Олексюк та Назар Сущак)услан. До слова, у першому таймі було ще чимало нагод відзначитися, однак рахунок не змінився.

А от другий тайм вніс серйозні корективи у хід гри. Схоже, у роздягальні тренер і гравці зробили переконливий «розбір польотів» гри у першому таймі, тож після перерви гостей було не впізнати. І вже вони, по суті, домінували на полі. Мабуть, варто відзначити, що тренерський штаб ФК «Розділля» в порядку експерименту провів у другому таймі декілька замін гравців. Вважаю, що так і має бути,  адже коли ж не експериментувати,  як у товариських поєдинках. Хоча не варто саме  цю обставину вважати визначальною у тому, що гості у 2 таймі були дещо сильнішими і перехопили ініціативу. Простіше кажучи, в них пішла гра.  Невдовзі, з інтервалом у  10-15 хвилин ФК «Щирець»  вдалося зрівняти рахунок.  

На жаль, наша команда  так і не зуміла  утримати навіть нічиєї: під завісу матчу суперник забив переможний третій гол – 2:3. Що ж, тепер вже  ми будемо спільно робити «розбір польотів» драматичного поєдинку.

Загалом, попри «валідольний», як ви зазначили  на початку тексту, перебіг матчу, гра безумовно виявилась корисною для зіграності гравців. Адже в умовах воєнного стану ФК «Новий Розділ», хоча і заявлений на виступи в ІІ лізі Чемпіонату Львівської області, проте тимчасово, поки війна, не бере участі у календарних матчах, оскільки такі відмінені. Тому в такій ситуації кожна товариська гра – дуже важлива для команди.

 Нагадаю, що з початку року ФК «Новий Розділ» хіба що тільки у березні  виступав у традиційному обласному турнірі на Кубок Ернеста Юста, легендарного воротаря львівських «Карпат», який у 1969 році став володарем Кубка СРСР. Оскільки команда  зіграла матчі із сильними суперниками – стрийською «Скалою» та жидачівським ФК «Авангард» і з групи вийшла третьою з 4-х команд, то це була чудова нагода для того, щоб наші гравці випробували свій потенціал.

  До слова, на недільному товариському  матчі з ФК «Щирець» на придбання автомобіля для 103-ї бригади ТРО зібрано 2 732 гривні пожертв. Дякуємо усім людям доброї волі.

На завершення: у неділю, 29 травня, на стадіоні «Галичина» відбудеться черговий товариський матч  на підтримку ЗСУ з ФК «Миколаїв». І цього разу зібрані кошти підуть у скарбничку для накопичення коштів на придбання автомобіля для  вказаної 103-ї бригади ТРО.

Підготував Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

Новороздільські надзвичайники отримали нове обладнання

admin2

Чия згуба?

admin2

Щирі співчуття мамі полеглого Героя

admin2

Виїзний прийом міського голови Новороздільської міської ради у БЕРЕЗИНІ

admin2

Тренінг за підтримки МОМ у Новому Роздолі

admin2

Графік роботи виїзної бригади по онкопревенції жіночого населення у Новороздільській громаді

admin2

Залишити коментар