16.5 C
Lviv
29.03.2024
Україна

Ще 3-м “ухилянтам” з Харківщини та Прикарпаття повідомлено про підозру

На Львівщині дізнавачі повідомили про підозру ще трьом «ухилянтам» від мобілізації, які намагалися втекти за кордон

Загалом, від почату травня дізнавачі поліції Львівщини відкрили 126 кримінальних проваджень за ст.358 (Підроблення та використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. За 42 фактами підроблення та використання підроблених документів для незаконного виїзду за кордон у період воєнного стану. досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції України у Львівській області.

Як встановили дізнавачі відділення №1 Яворівського відділу поліції, 46-річний мешканець Харкова підробив тимчасове посвідчення військовослужбовця, внісши у нього неправдиві дані про виключення його з військового обліку за станом здоров’я, а також підробив довідки військово-лікарської комісії, які звільняють його від мобілізації. Підроблені документи він пред’явив у пункті пропуску «Шегині».

Дізнавачі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, повідомили йому про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення та використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – обмеження волі на строк до двох років.

Також дізнавачі повідомили про підозру у підробці та використанні завідомо підробленого документа 38-річному мешканцю Івано-Франківської області, який вніс у паспорт громадянина України для виїзду за кордон неправдиві відомості про прийняття його на консульський облік Посольством України у Чеській республіці, а пізніше пред’явив документ у пункті пропуску «Шегині».

Крім того, про підозру повідомлено 43-річному мешканцю Харкова, який підробив висновки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби та вніс неправдиві дані у тимчасове посвідчення військовослужбовця. Перебуваючи в пункті пропуску «Мостиська залізнична», зловмисник намагався використати підроблені документи для перетину кордону.

В усіх випадках досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Усього від почату травня дізнавачі поліції Львівщини відкрили 126 кримінальних проваджень за ч.1 та ч.4 ст. 358 (Підроблення та використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України з метою ухилення від мобілізації. 82 особам повідомлено про підозру. У 42 випадках досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Нагадаємо, що Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 у країні введено воєнний стан та розпочато мобілізацію до Збройних Сил України із встановленням обмежень щодо виїзду за межі України громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Будьте відповідальними!

Схожі повідомлення

Поліцейські виїхали за викликом про домашнє насильство на квартиру львів’янина і …виявили там боєприпаси. Зловмисника затримано

admin3

Зранку окупанти завдали ракетних ударів по Львівщині із літаків Су-35. ППО знищила 4 крилаті ракети, – Козицький. ФОТО

admin3

Марія Берлінська: “Поразка починається з моменту, коли ми підсідаємо на приємну голку власної пропаганди”, -https://hromadske.ua/

admin3

Графічний дизайн: якими пристроями користуються спеціалісти

admin

27-річний львів’янин молотком розбив вікно Верховної Ради у Києві

admin2

На що слід звернути увагу при виборі дивана для кухні

admin

Залишити коментар