16.5 C
Lviv
16.04.2024
Стрийщина

Українські гниди: СБУ затримало ділків, які торгували гуманітарною допомогою

#СБУ блокувала схему розкрадання гуманітарної допомоги: додатково виявлена амуніція на мільйони гривень буде передана ЗСУ

Жителя Львова віком 43 роки та 34-річного киянина викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

На Львівщині спецслужба блокувала протиправний механізм незаконного використання гуманітарної допомоги. Також виявлено, що організатори-мародери вводили в оману керівників однієї з громадських організацій і привласнювали благодійні пожертви, які призначались для ЗСУ.

За оперативними даними стало відомо, що схему організували двоє мешканців регіону. Один з них – президент інвестиційної компанії, а інший є головним редактором інформаційного видання.

Військове спорядження та іншу гумдопомогу, що призначалась для потреб армії та військових формувань України, вони продавали за чималі гроші.

Під час санкціонованих слідчих дій встановлено, що зловмисники не лише торгували амуніцією, а й привласнювали пожертви благодійників, які надходили, ніби то, на рахунки громадської організації, як допомога для ЗСУ. Далі через банківські відділення та термінали вони виводили кошти з цих рахунків для власного збагачення.

Ділків затримано «на гарячому» згідно статті 208 КПК України під час продажу партії військового спорядження на суму 550 тисяч гривень.

Також під час обшуків було виявлено склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. На даний час перевіряється якість товарів та під контролем СБУ готується для передачі нашим захисникам.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниками про підозру за ч.3 ст.201-2 України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) та обрання міри запобіжного заходу.Триває слідство для встановлення усіх осіб, причетних до протиправної діяльності.Викриття злочинної схеми проводили оперативники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Схожі повідомлення

До уваги громадян – телефони, сайти служб соціальної політики

admin2

Вбивство у Стрию: у місті проводиться спецоперація

admin2

Смертельна поїздка молодого мотоцикліста на Яворівщині

admin2

У Новому Роздолі поліцейські затримали водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв наїзд на мотоцикліста. Внаслідок події водій помер

admin3

Три ДТП з двоколісними за добу на Львівщині

admin2

На Стрийщині під час “тихого полювання” і грибів назбирали і …три міни знайшли

admin3

Залишити коментар