16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Який він – Борис Джонсон?

Звик брати на себе відповідальність, бо дітей в родині було четверо, а Борис був найстаршим.

Батько був депутатом Європарламенту, мати — художницею. Належить до аристократичного роду, прадід був міністром зовнішніх справ, прабаба — баронесою.

Звісно, Борис Джонсон вчився у найпрестижніших закладах Великобританіі — це Ітон та Оксфорд. Дружив із братом Леді Діани та майбутнім лідером консерваторів Девідом Кемероном. Мав неабиякі лідерські якості, задерикуватий характер та гострий язик.

Працював у найвідоміших британських газетах. Маргарет Тетчер називала його своім любимим журналістом. Ініціював імпічмент Тоні Блера, двічі обирався мером Лондона, був успішним міністром зовнішніх справ і на посту Прем’єр-міністра добився виходу Великобританії із Євросоюзу.

Веселий і демократичний. Любить лондонське метро та їздити на велосипеді.

А його люблять жінки. Нещодавно Борис Джонсон одружився втретє. Не кидає слів на вітер і має сміливу та вперту вдачу.

Александр Борис де Пфеффель-Джонсон ( нар. 19 червня 1964) — британський політик та колишній журналіст; прем’єр-міністр Великої Британії із 2019 року. Колишній міністр закордонних справ Британії[7] (із 2016 до 2018)[8], один з лідерів кампанії за вихід Великої Британії[9] з ЄС, колишній міністр тіньового кабінету міністрів опозиції, колишній мер Лондона (2008—2016). На парламентських виборах у 2015 року Джонсон був обраний членом парламенту, при цьому він продовжував виконувати свої обов’язки мера Лондона до травня 2016 року.

Борис Джонсон народився у Нью-Йорку, де в той час працював його батько, однак незабаром родина повернулася до Лондона, де його мати мала закінчувати навчання в Оксфорді.

У дитинстві Борис Джонсон отримав значні пошкодження слуху, йому зробили кілька операцій. Навчався спочатку в Європейській школі Брюсселя, в Ітон-коледжі і в Оксфордському університеті, де вивчав класичну літературу. В університеті його обрали президентом студентської спілки. Завдяки його походженню та впливовим батькам, деякі сприймають Бориса Джонсона як представника британської еліти (вищого класу).

Перший шлюб Борис Джонсон взяв 1987 року з Аллегрою Мостін-Овен, але подружнє життя не тривало довго й подружжя розлучилося 1993 року. Того ж року він одружився з Мариною Вілер, юристкою та журналісткою за фахом. Родини Вілер і Джонсона ще до шлюбу протягом десятиліть підтримували дружні стосунки, зокрема Марина Вілер раніше навчалася в Європейській школі в Брюсселі разом зі своїм майбутнім чоловіком. У шлюбі народилося четверо дітей. У травні 2021 року Борис Джонсон одружився з Керрі Саймондс, яка у квітні 2020 року народила йому сина, а 9 грудня 2021 року – донечку.

57-річний Борис Джонсон рідко розповідав про особисте життя і лише у вересні все ж таки визнав, що у нього сім дітей: четверо – від колишньої дружини Марини Вілер, позашлюбна дитина, донька, від мистецтвознавця Хелен Макінтайр і двоє у шлюбі з Керрі Саймондс.

Він додав, що бути багатодітним батьком – складна робота, проте любов, яку він отримує натомість, усе окупає. Також Джонсон додав, що за все життя поміняв немовлятам чимало підгузків.

9 квітня 2022 року Джонсон вдруге відвідав Київ. Йому символічно подарували півника васильківської майоліки (автор — Бідасюк Прокіп Якович), що став символом стійкості під час Російського вторгнення в Україну

В Києві ходить без бронежилета і охоче спілкується з киянами. Сказав, як відрізав: «Усі танки і зброя, які є у арсеналі Володимира Путіна, ніколи не зламають дух украінського народу і не дадуть завоювати їхню Батьківщину». Дякуємо, Борис!

Схожі повідомлення

Напередодні і на Пасху на дорогах Львівщини трапилось чотири ДТП – п”ятеро загиблих, двоє травмовані

admin3

Як допомогти дитині з домашнім завданням у 5 класі школи?

admin

На Сумщині підрозділ територіальної оборони наніс ураження бойовим підрозділам РФ, ворог відступив

admin3

Інструменти для підвищення продуктивності жорсткого диска

admin

Завершення будівництва довгобуду у Гніздичеві забезпечить належними умовами для навчання понад 400 дітей

admin3

Коли 90-річний дідусь з м. Дубна запідозрив, що його хочуть ошукати за схемою “ваш родич у лікарні”, 30-річний зловмисник силоміць забрав у пенсіонера майже 44 тис. грн

admin3

Залишити коментар