16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Журналісти і нардепи “ЄС” вимагають від Концерну РРТ відновити мовлення “Прямого”, “Еспресо” і “5 каналу”

7 квітня 2022 року.

єс,нардепи

Народні депутати з фракції “Європейська Солідарність” разом із журналістами прийшли до Концерну РРТ з вимогою відновити ефірне мовлення “Прямого”, “Еспресо” і “5 каналу”.

Про це інформує Цензор.НЕТhttps://censor.net/ua/n3332204 із посиланням на пресслужбу “ЄС“.

“Ми як народні депутати отримали звернення від телеканалів. І отримали, так само як телеканали, обурення мільйонів українських глядачів, які не зрозуміли, що відбувається. Хочу нагадати, що на цих телеканалах працюють більше 1500 журналістів, творчого колективу”, – повідомила співголова фракції “ЄС” Ірина Геращенко.

“Досі менеджмент і редакції не отримали відповіді, чому канали вимкнули з ефіру. Ні від Нацради, ні від РНБО, ні від Міністерства інформації. А потім сказали, що це концерн РРТ просто виключив з ефіру”, – додає нардеп.

“Як народні депутати ми почали розбиратися, де знаходиться керівництво концерну РРТ. Під час війни керівник концерну – у відпустці. Другий – катається по країні”, – повідомила Геращенко.

“Ми вважаємо ці дії інформаційною диверсією проти президента Зеленського, проти України і єдності. Ми закликаємо всі структури, причетні до цієї диверсії, припинити її, залучити відповідні телеканали до інформаційного марафону згідно з Указом президента Зеленського і виділити їм час для мовлення”, – наголосила Ірина Геращенко.

“Це страшна війна, яка дуже дорого коштує українському народу. І ведеться вона за те, щоб Україна не була росією. І ось ці люди, цей Данілов, який зараз у відпустці, і це керівництво концерну РРТ, яке без жодних підстав відключає – якраз перетворюють Україну на росію. Нехай подумають, хто вони і яка їхня роль в цій війні”, – наголосила нардеп Вікторія Сюмар.

Відключення телеканалів – це антиукраїнські кроки, переконаний народний депутат Володимир Ар‘єв.

“Єдність, про яку всі сьогодні говорять, яку ми підтримуємо – це єдність заради перемоги України. А не заради того, щоб хтось у владі просував свої “шкурні” інтереси. І це влада має пам’ятати. Тому що Україна – не росія. Україна об’єднується заради цінностей, заради принципів і бореться заради свободи – свободи слова, свободи думки та демократії”, – наголосив Ар’єв. 

Схожі повідомлення

Історія та наука, що стоять за українською випічкою

admin

Ніч була спокійною: Максим Козицький проінформував, як минула доба на Львівщині

admin3

Водій вантажівки «DAF» збив жінку на смерть

admin3

Львівські десантники звільнили від окупації декілька українських населених пунктів

admin3

Правоохоронці затримали мешканця Золочівського району, який збував підроблені бронежилети, які не витримували пострілів куль калібром 5,45 і 7,62 мм

admin3

В області перевірили хід ремонту 14 гуртожитків для проживання переселенців

admin3

Залишити коментар