16.5 C
Lviv
04.05.2024
Україна

Як дорогою на святкування олігарха Коломойського група поважних гостей на чолі з підприємцем – “авторитетом” Петровським на журналістів напала

Час від часу у інформаційних повідомленнях інтернет — видань та телевізійних сюжетах “засвічується” нахил олігарха Ігоря Коломойського до вживання у мовленні слів і виразів “кримінального світу”. Зокрема, то він з групою своєї “команди” з нотками погроз у голосі запитує у візаві “Ти шо, рамси пєєпутал?”, то, подейкують, якось обмовився, “шо далгі отдают только лохі”. А коли з тих же видань стало відомо, що у коло обраного товариства Коломойського входить такий собі підприємець Петровський, якого правоохоронці підозрюють у зв”язках із криміналітетом, то, власне, така пристрасть Ігоря Валерійовича до специфічної лексики не надто здивувала.

А 16 лютого інтернет видання “Цензор. НЕТ” опублікувало інформацію “Трьом бандитам, пов”язаним з фірмою “авторитета” Петровського (Наріка), які напали на журналістів у Дніпрі, повідомлено підозру, – прокуратура”, яка не залишає сумнівів у зв”язках Коломойського з Петровським. Зокрема, у ній “Цензор.НЕТ” з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської обласної прокуратури інформує про те, що “ трьом особам повідомлено про підозру у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів, вчиненому групою осіб, незаконному вилученні зібраних журналістами матеріалів і технічних засобів, а також у відкритому викраденні чужого майна, (ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 171, ч. 2 ст. 186 КК України). 

Докладніше про інцидент написав журналіст видання Михайло ТКАЧ на свої сторінці у Фейсбуці. Подаємо повний текст

“Про напад охорони бізнесмена Петровського на нашу знімальну групу в аеропорту Дніпра.

Вчора у Дніпрі ми знімали матеріал про день народження Ігоря Коломойського. Святкування мало відбуватися у центрі Менора. Менора має закриту парковку. Тому, розуміючи що гостей буде багато і майже всі вони заїжджатимуть на святкування на авто, які до них не мають стосунку, я вирішив що єдина можливість побачити хто саме прилетить зі столиці до Дніпра на свято – це зйомка в аеропорту.

Рішення виявилося вдалим і ми дійсно почали знімати гостей численних чартерів. Оператор Ярослав Бондаренко знімав на телефон тих хто виходив через віп-термінал. Черговий чартер з Києва заходив на посадку і Ярослав знову прийшов до терміналу. Двоє охоронців вихопили документи, коли Ярослав представлявся. Один з охоронців забрав телефон у оператора. Далі з терміналу вийшли, власне, двоє пасажирів. Першого ми ще ідентифіковуємо. Саме він дістав ножа і, схопивши Ярослава, почав погрожувати тим що він його заріже, приставляючи ніж до обличчя.

Важливо розуміти що У охоронців була лише одна мета – видалити відео. Ні про яку безпеку чи небезпеку мови не йшлося. Тому вони утримували оператора. Телефон оператора запаролений і тому вимогою до Ярослава було – сказати пароль. Після того як Ярославу декілька разів повторили що його зараз заріжуть, він озвучив пароль. Охоронець видалив не просто відео і фото за той день, а відео і фото за півроку. Видалив навіть з папки «видалене».

Весь цей час документи Ярослава були у нападників. Останнім з терміналу вийшов Олександр Петровський на призвисько Нарік. Петровський не допоміг Ярославу звільнитись, а навпаки почав погрожувати, що його зараз повезуть «в управу». Мовляв, документи можна підробити і тому треба добре перевірити. Коли Ярослав вкотре сказав, що виконує редакційне завдання і навіть не знає хто зараз перед ним, Петровський зазначив «лучше тебе и не знать».

Далі Петровський з чоловіком з ножем сіли до позашляховика лексус і поїхали на святкування дня народження Ігоря Коломойського.

З якого це дива територія біля віп-терміналу стала режимним об‘єктом? Я знімав біля віп-терміналу у Відні, знімав у Женеві і жодних проблем.

Уявіть охоронця, який розмахує ножем біля віп- терміналу в Женеві. Уявили? А тепер уявіть австрійську поліцію, яка просто спостерігає за тим як охорона нападає на людину і при цьому вимагає у постраждалого документи, а у нападників – ні. Можете?

Далі охоронці на очах у поліції аеропорту скоїли напад на водія нашої знімальної групи, декілька разів намагались вибити телефони і камеру з рук у оператора і в мене. Сіли у авто супроводу і безперешкодно залишили місце.

Зараз працюємо над тим щоб отримати відео з камер віп-терміналу аби одразу його опублікувати. Будемо вдячні джерелам за сприяння. В найближчий час пройдемо всі процедурні моменти для слідства.

Дякуємо всім за увагу, підтримку та реакцію”.

Схожі повідомлення

Потрійна ДТП у Солонці: Одна дитина загинула, ще двоє травмовані. Призвідця аварії – 37-річного водія «Ауді» – поліцейські затримали

admin3

Звернення президента Зеленського: Нікому і нічого не віддамо. Ми на своїй землі

admin3

Прогулянки із задоволенням і не без сюрпризів

admin

Пройдисвіт зі Львова, використовуючи чужий патент, виробляв і збував вентиляційне обладнання. Встиг заробити 2 млн грн, аж поки його не викрили правоохоронці

admin3

Як ми докотилися до такого життя?

admin3

Прямо сьогодні ціла епоха стає історією

admin3

Залишити коментар