16.5 C
Lviv
01.05.2024
Україна

“НАТО нас зрадило”?

17 березня 2022 року. Публікація Єгора Соболєва, народного депутата України УІІІ-го скликання, заступника голови фракції “Самопоміч” у Верховній Раді, в рубриці “Блоги” інтернет – видання Цензор. НЕТ. : https://censor.net/ua/b3326104

Я давно не бачив такої активності ботів в цьому акаунті. Головна теза: “НАТО нам не допомагає, НАТО нас зрадило, потрібні нові союзи”.

Що ще більш насторожує: цю ж тезу почала одночасно поширювати частина лідерів думок, пов’язана з офісом Президента. І навіть посадовці самого офісу.

Нам зараз як ніколи потрібне єднання. Але це єднання можливе виключно навколо захисту нашої свободи та обороноздатності. Все, що нас роз’єднує та послаблює, має одразу відкидатися. “НАТО нам не потрібне” є небезпекою навіть як ідея до обговорення.

1. Блокування руху України до НАТО – одна з офіційно проголошених Путіним цілей російського вторгнення.

2. Путінське вторгнення зупинене на більшості напрямків, Росія з кожним днем слабшає, допомога цивілізованого світу нам збільшується. Тобто наші переговорні позиції щодня сильнішають. Не ворог нам має ставити умови, а ми йому.

3. НАТО – це не просто договір. Це розгорнуті по всьому світу включно з Європою повітряні, морські та наземні сили. Розгорнуті з підготовленими позиціями та ресурсами.

4. Ці сили мають зобов’язання захищати членів альянсу. Ми не член НАТО, бо багато років були корумпованою слабкою державою із потужною російською п’ятою колоною і значними антинатівськими настроями в частині регіонів.

5. Російська агентура впливу – це далеко не лише явний ворог Медведчук і Ко. Луб’янка завжди інвестувала у політиків, силовиків, журналістів, експертів, громадських діячів, які вважаються проукраїнськими. Вони мають задіюватися насамперед зараз, коли армія РФ вже втратила перевагу.

6. Теза про слабкість НАТО – це путінська теза. Насправді на НАТО не наважився напасти навіть Радянський Союз. Сам Путін атакує лише країни поза альянсом. Наприклад, ми значно сильніші за всю Балтію. Але її країни-члени НАТО, а ми ні. І Росія атакувала нас.

7. Так само маніпуляцією є теза, що нам допомагають не НАТО, а країни альянсу. Так НАТО і є об’єднанням країн та їхніх збройних сил – від турецьких “Байрактарів” з британськими NLAW до американських ядерних ракет. США, звідки нам зараз йде найбільше зброї та ресурсів, є основою НАТО і очолює командування силами альянсу.

8. Ідея створення нового союзу звучить цікаво, але назвіть хоча б одну причину для країн-членів НАТО утворювати щось нове? Виступ нашого Президента для Конгресу США вітала вся Америка. Але на озвучену ним ініціативу нового союзу ніхто не звернув уваги навіть в американських медіа, які присвячують Україні весь прайм-тайм.

8. Під російськими бомбами та ракетами антинатовські настрої в Україні зникли навіть в тих регіонах, де вони переважали. І навпаки, усвідомлення необхідності захистити Україну стрімко зростає в країнах, які традиційно були скептиками щодо нашого приєднання. Це країни, де панують закони демократії. Тож їхні лідери будуть йти за громадською думкою або програватимуть вибори новим лідерам, які готові зупиняти Путіна.

9. Інтеграції до НАТО не заважає, а навпаки, сприяє укладання двосторонніх оборонних союзів з країнами НАТО. Якщо у нас будуть такі зобов’язання з США, Великобританією, Туреччиною, Польщею – це будем прекрасно! Але подібні угоди варто розглядати як додатковий захист, а не як альтернативу найпотужнішого оборонного союзу у світі. Альтернатива для нашого регіону – це Росія з Білоруссю.

10. Політику “нейтралітету” та “потужних гарантій нашої безпеки” вже втілював Президент Леонід Кравчук. В результаті ми всі під найстрашнішою з часів ІІ світової війни атакою. У війні за нашу незалежність. Підтримуймо один одного, виконуймо військові накази, наближаймо нашу перемогу кожен на своєму місці. І не забуваймо, що наша перемога – це Україна, яка сама визначає свою зовнішню та внутрішню політику. І на яку будь-який лідер РФ просто боятиметься напасти??✌️❤️

PS: мій підрозділ мають відправити до зони поганого зв’язку, тож до зустрічі.

 Джерело: https://censor.net/ua/b3326104

Схожі повідомлення

Як заробити додаткові гроші під час карантину

admin

В рамках проєкту «Аеромедична евакуація» поліцейським гелікоптером у Львівську облклінічну лікарню доставлено 20-річну стриянку з підозрою на інсульт

admin3

Звернення Президента України Володимира Зеленського до українців

admin3

Сучасні радіосистеми: на що вони здатні

admin

Яку українцям потрібно зарплату?

admin2

Кількість трагічних ДТП з дітьми зросла…

admin2

Залишити коментар