16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Росіяни заявили про скасування української мови та історії у школах під окупацією, – мовний омбудсмен Кремінь

16 березня 2022 року.

мова

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей окупанти заявили про відновлення навчання у школах. Однак, тепер вони заборонили викладання української мови, української літератури та історії України.

Про це повідомляє Цензор.НЕТhttps://censor.net/ua/n3325784 , про це йдеться у заяві Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня.

Читайте також: Прем’єр Британії Джонсон заговорив російською: “Я не верю, что это война от вашего имени”. ВIДЕО

“Російські окупанти продовжують політику геноциду – лінгвоциду. На території Донецької та Луганської областей, щойно окупованих російськими військами, вороги продовжують політику деукраїнізації закладів освіти”, – написав Кремінь.

Також він просить міжнародні правозахисні організації фіксувати й реагувати на всі злочини, які Росія скоює в Україні.

“Оскаженілі російські душогуби, здійснюючи геноцид проти громадян України, намагаються влаштувати дітям ще й мовний лінгвоцид”, – наголошує Тарас Кремінь.

Окрім того, він просить українців повідомляти про всі факти порушення прав людини для позовів до міжнародного суду Організації Об’єднаних Націй.

Читайте також: Відбувається спроба дестабілізації роботи Національної комісії зі стандартів державної мови, – заява Джерело: https://censor.net/ua/n3325784

Схожі повідомлення

Сільська вчителька з Волині єдина написала радіодиктант без помилок

admin2

Пан Олег зі Львова за 7 років виготовив для військових та добробатів тисячу снайперських гвинтівок. Скільки ж то ворогів полягло на фронті!…

admin3

Пам’ятка щодо ощадливого споживання електроенергії

admin3

“Мотаючи” термін за розбій у львівській в’язниці, злочинець, видаючи себе у оголошенні в Інтернеті за пораненого бійця ЗСУ, видурив у довірливої пані 1000 грн та 750 євро на лікування. Кіберполіція викрила негідника

admin3

Скульптура за 15 тисяч євро. Яку не можна сфотографувати…

admin2

На Львівщині поліцейські затримали співмешканців, підозрюваних у збуті «канабісу»

admin3

Залишити коментар