16.5 C
Lviv
01.05.2024
Стрийщина

Кирило Вишиваний – другий брат з родини поліг у війні з ординським окупантом

На Яворівському полігоні загинув майор Кирило Вишиваний родом з села Дуліби

Зранку 13 березня окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, більш відомого, як «Яворівський полігон»

35 осіб загинули в результаті обстрілу, ще 134 з різним ступенем ураження перебувають у шпиталі

Одним із загиблих є майор Кирило Вишиваний із села Дуліби, старший брат – Василь Вишиваний загинув 03 березня у Миколаївській області

Кирило Вишиваний народився 4 жовтня 1986 року у Дулібах. Неповну середню освіту отримав у дулібській школі, середню – у грусятицькій школі. З шкільної парти мріяв стати військовим, тому вступив після школи до військового ліцею імені Героїв Крут у Львові, звідки перевівся до Мукачівського військового ліцею, де отримав хорошу військову підготовку, заслужив повагу викладачів і однокурсників. Продовжив навчання в Академії сухопутних військ у Львові.

Після отримання офіцерського звання ще деякий час залишився на службі в Академії імені Сагайдачного. Згодом перевівся служити на Яворівський полігон, у військову частину в с. Старичі.

У 2016 році перебував в зоні АТО у Луганській області.

У Кирила залишилася дружина та донька, яка народилася минулого року, мама, тато і сестра.

Василю Вишиваному було 28 років.

“Гуркіт війни докотився до Ходорівщини. Загинув наш земляк, військовий, син, товариш і просто справжній українець Вишиваний Василь Васильович. Що казати, його прізвище більше говорить за все і за всіх”, – написав він.

Народився Василь 13 лютого 1994 року в селі Дуліби.

У 2009 році отримав неповну середню освіту Дулібській школі.  2014 року здобув повну загальну середню освіту в Жидачівському професійному ліцеї.

24 жовтня 2014 року підписав контракт з з спеціалізованим відділом військової служби правопорядку Західного територіального управління.

З 11 січня 2015 року брав участь у антитерористичній операції, перебуваючи безпосередньо в районі проведення АТО на території Луганської та Донецької областей.

У 2019 році закінчив навчання в Академії сухопутних військ імені Сагайдачного і отримав звання лейтенанта. Був розприділений до 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Регулярно виїжджав з підрозділами на Схід. За участь в антитерористичній операції був нагороджений  відзнакою Президента України, подяками від командування.

“4 березня 2022 рідні отримали повідомлення із страшною новиною… ГЕРОЮ СЛАВА! Смерть рашистським окупантам”, – додав Андрій Данилець.

Схожі повідомлення

НЕ ДАЙТЕ СЕБЕ ОШУКАТИ проросійським структурам  ГО «Громадський правозахист», ГО «Союз православних журналістів», ГО «Союз православних братств України і Росії» та іншим

admin3

Конфлікт між вчителем та учнем у миколаївській школі

admin2

УНАСЛІДОК ПАДІННЯ ВАНТАЖНОГО ЛІФТА У ЦЕНТРІ ЛЬВОВА ЗАГИНУВ ЧОЛОВІК

admin2

“Новороздільський рахунок»: за 3 крайні роки проведення Турнірів пам’яті Андрія Баля міська ДЮСШ двічі перебувала у першій трійці – 2019-й – І місце, 2021-й – ІІІ місце! Особливе вітання цьогорічному переможцю – команді Миколаївської ДЮСШ!

admin3

Знову непоправна втрата на Стрийщині

admin3

Голова Стрийської РВА Богдан Янко та його перший заступник Андрій Вовчастий, за участю начальниці управління економіки Мирослави Вовчастої, з робочим візитом відвідали Новороздільську громаду

admin3

Залишити коментар