16.5 C
Lviv
29.03.2024
Стрийщина

Про березневі пенсії

Пенсійний фонд України розпочав підготовку документів на виплату пенсій за березень 2022 року.

  • Виплата пенсії у березні буде забезпечуватись у строки, визначені законодавством, та з урахуванням особливостей, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 р. № 162 “Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану”.
  • Відповідно до статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсія виплачується щомісяця, у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України незалежно від задекларованого або зареєстрованого місця проживання пенсіонера, зокрема організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій.
  • У разі тимчасової зміни фактичного місця проживання одержувача виплата пенсії йому здійснюється шляхом переказу коштів без відкриття рахунка у банку на підставі звернення (особистого, за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку чи в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг) до органів Пенсійного фонду України.

Виплата пенсії може здійснюватися без урахування строків, визначених частиною першою статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Тобто, у разі необхідності, виплатний період може бути продовжено після 25 числа.

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області

Схожі повідомлення

До Ходорівської лікарні потрапила жінка через укус змії

admin2

Чемпіонат України з триатлону – на Львівщині – розпочнеться завтра

admin2

Мешканця Стрийщини указом Президента нагородили медаллю «Захиснику Вітчизни»

admin3

З міжнародного екологічного проєкту “потягнули” більше мільйона гривень…

admin2

26 листопада у Жидачеві рятувальники деблокували 19-річного юнака , якого травмовано внаслідок ДТП

admin3

У с. Рясне – Руське на Львівщині внаслідок ДТП загинув 11-річний водій БМВ

admin3

Залишити коментар