16.5 C
Lviv
04.05.2024
Україна

Громади Львівщини подали на Конкурс проєктів регіонального розвитку 118 проєктних заявок

Цього року для участі в обласному Конкурсі проєктів регіонального розвитку громади області подали 118 проєктних заявок. В межах програми одна громада самостійно могла подавати не більше двох проєктів.

Про це розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький, повідомляє пресслужба Львівської ОДА

Найактивнішими цьогоріч були Львівський, Стрийський та Самбірський райони. Так, у територіальному розрізі поданих проєктів:

– Львівський район (44 проєктів на суму 95,8 млн грн з обласного бюджету);

– Дрогобицький район (9 проєктів на суму 20,4 млн грн з обласного бюджету);

– Золочівський район (8 проєктів на 18 млн грн з обласного бюджету);

– Самбірський район (16 проєктів на суму 31,7 млн грн з обласного бюджету);

– Стрийський район (20 проєктів на суму 37 млн грн з обласного бюджету);

– Червоноградський район (12 проєктів на суму 26,5 млн грн з обласного бюджету);

– Яворівський район (9 проєктів на суму 17 млн грн з обласного бюджету). 

В конкурсі самостійно й у міжмуніципальному партнерстві взяли участь 66 територіальних громад (62 у 2021).

Натомість, є низка громад, які вже другий рік поспіль не подали жодного заявки.  Це – Заболотцівська, Підкамінська, Поморянська, Хирівська.
 
«Наголошу, що цього року ми свідомо зменшили нижній рівень співфінансування з 50 до 30%, щоб усі, в тому числі менш спроможні, громади мали можливість взяти участь у конкурсі», – наголосив Максим Козицький.
 
Відтак, найбільше проєктів громади планують реалізувати у сфері ЖКГ, освіти та медицини. Подані проєкти в розрізі пріоритетних напрямів:

– ЖКГ – 38 проєктів (2021 – 25)

– Освіта – 25 (новий)

– Медицина – 24 (2021 – 20)

– Економіка та туризм – 7 (новий)

– Безпека – 3 (2021 – 5)

– Інше – 21 (2021 – 23). 

Загальна сума поданих проєктів складає 477,2 млн грн, з них: з обласного бюджету на суму 246,3 млн грн, місцевих бюджетів – 224,2 млн грн, інших джерел – 6,7 млн грн.

Також додамо, що в межах Конкурсу реалізується напрямок, де кілька громад могли подати спільний проєкт. Цього року таких проєктів 8. Тут планують ремонтні роботи освітніх просторів, медичних закладів, роботи з благоустрою тощо.

Зокрема:  

– Нове будівництво інженерно-транспортної інфраструктури ділянки індустріального парку в м. Кам’янка-Бузька Львівської області (ІІІ черга) (Кам’янка-Бузька + Жовтанці)

– Капітальний ремонт території зі створенням нового освітнього простору у Жовтанецькому опорному ЗЗСО І-ІІІ ступенів Жовтанецької сільської ради Львівської області (Кам’янка-Бузька + Жовтанці)

 – Придбання мультифункціонального автомобіля швидкої медичної допомоги типу В на базі Volkswagen Crafter для КНП Пустомитівської міської ради «Пустомитівська лікарня» для створення мобільного діагностичного центру (9 громад колишнього Пустомитівського району)

– Євроколія 1435. Держкордон – Рава-Руська (Рава-Руська+Добросинсько-Магерівська).

– Капітальний ремонт відділень паліативної допомоги для КНП «Дрогобицька районна лікарня» Дрогобицької міської ради у с. Рихтичі та КНП «Меденицька лікарня» Меденицької селищної ради у с. Грушів, Львівська обл.

– Комплексний підхід до вирішення питань благоустрою в населених пунктах Добромильської та Бісковицької територіальних громад Самбірського району Львівської області – гарантія комфортних умов проживання в громадах

– Проведення заходів щодо вирішення питань з благоустрою та створення комфортних умов для жителів Ралівської та Новокалинівської територіальних громад

– Придбання та монтаж комплектів відеоспостереження у населених пунктах Миколаївської та Тростянецької громад Стрийського району Львівської області. 

Департамент економічної політики вже опрацював подані заявки, наступним кроком стане оцінка експертів.

Схожі повідомлення

ДТП з українськими туристами у Турції

admin2

Перша бойова втрата березня.. Під обстрілом російських окупантів загинув український захисник.

admin1

Директор фірми – підрядника, застосувавши незаконну схему, “наварив” на реставрації та впорядкуванні території пам’ятки архітектури у Львові 2 млн грн. Натепер слідчі повідомили зловмиснику про підозру

admin3

Антоній ГОЛКОВ – абсолютно звичайний геній з новороздільським корінням, який живе з батьками у Німеччині

admin3

Як Обрати Протеїн: Рекомендації для Збереження Здоров’я

admin

Про адекватність призначання посла України під час світової війни

admin3

Залишити коментар