16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

Голосне мовчання Московського патріархату

Ви помітили, як Московський Патріархат в Україні, очільники якого так наполегливо добивалися/добиваються права, всупереч закону, надсилати своїх капеланів до українського війська, ГОЛОСНО МОВЧИТЬ тоді, коли перед народом і державою постав виклик посилення російької агресії.

Єдине, що за цей час, судячи з публікацій офіційного сайту МПвУ, справді зворушило очільників російського православ’я в нашій державі – це організація вшанування воїнів, які змушені були брати участь у вторгненні СРСР в Афганістан та у військових діях у інших країнах (а імперія зла за останні десятиліття свого існування брала участь у війнах від В‘єтнаму до Нікарагуа).

І це представників МП так зворушило, що радянських військових і командирів, які були дуже часто комсомольцями і комуністами, тобто офіційними атеїстами, чомусь назвали “христолюбивими”.

А от для молитви за УКРАЇНСЬКИХ воїнів, які захищають зараз нашу державу від російського агресора, у МП ані нагоди, ані часу, ані гарних слів не знайшлося.

Євстратій ЗОРЯ, архієпископ Чернігівський і Ніжинський (в миру — Іван Володимирович Зоря)., речник УПЦ КП. “Цензор.НЕТ”, розділ “Блоги”

Схожі повідомлення

МОЗ України затвердило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим

admin3

На Львівщині дві громади УПЦ (МП) перейшли в ПЦУ

admin3

На Вінничині хлопчина невдало “виміряв” глибину … собачої нори

admin2

Безпечної вам дороги: з 27 вересня поліцейські Львівщини розпочали місячник безпеки дорожнього руху

admin3

Робота за кордоном: як обрати країну для працевлаштування

admin

Знай наших: три львівських університети увійшли до рейтингу найкращих ЗВО країн Європи та Середньої Азії!

admin3

Залишити коментар