16.5 C
Lviv
01.05.2024
Україна

Контрабанда наркотиків із щомісячним обігом близько 1 млн грн переправлялася з Євросоюзу в Україну у поштових пакунках. Правоохоронці вилучили майже 10 тис. наркотичних таблеток

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та припинено масштабний канал контрабанди наркотичних засобів та прекурсорів з країн Євросоюзу до України, з метою подальшого збуту. Про це йдеться у повідомленні відділу інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Розслідуванням встановлено, що група осіб, до якої входили жителі різних областей України, організували ввезення наркотичних засобів з країн ЄС до України через митні пости Галицької митниці Держмитслужби, використовуючи сховища та інші засоби та способи, що утруднюють їх виявлення, з метою подальшого збуту. Для цього вони використовували міжнародний сервіс одного з поштових операторів в Україні, а в документах на відправлення вказували недостовірні дані щодо його вмісту.

Так, наприкінці січня 2022 року на митному пункті пропуску Львів-Поштовий, виявлено та оглянуто посилку, яка слідувала з Республіки Польща в Київську область, та в якій знаходились понад півтисячі таблеток з вмістом трамадолу.

В ході проведення обшуку в квартирі одного з фігурантів виявлено та вилучено більше 10 тис. таблеток, серед яких медичні препарати: Subutex, Fentanilo, MST Continus із вмістом психотропних речовин та наркотичний засіб – екстазі, загальною вагою близько 200 г. Вартість вилучених наркотичних засобів та прекурсорів на чорному ринку складає близько 1 мільйона гривень.

Схожі повідомлення

Росія створює приводи для вторгнення з боку Придністров’я за планом захоплення українського узбережжя Чорного моря, – Бутусов

admin3

На Львівщині 2-річна дівчинка зачинилась у квартирі: відчинити житло допомагали рятувальники

admin4

На Львівщині була загроза запуску ракет з акваторії Чорного моря

admin3

До неіснуючого

admin3

Вибір хімчистки: ключові критерії та переваги

admin

Жінок почнуть ставити на військовий облік: який порядок прийняття на облік

admin2

Залишити коментар