16.5 C
Lviv
01.05.2024
Україна

Грошові перекази в Україну: звідки заробітчани шлють гроші…

На сайті Мінфіну (https://index.minfin.com.ua/ua/economy/transfer/?fbclid=IwAR3b32S90tsZujJKIpYyNBMSGWpf6mHq1COJKMrKAI5pzT1x2ejygnGL6r0) оприлюднили інформацію (останнє оновлення: 29.12.2021) про грошові перекази в Україну.

Приватні грошові перекази являють собою дохід домашніх господарств, що надходить від інших домогосподарств з-за кордону, і пов’язані з тимчасовою або постійною міграцією населення.

Тобто переважно перекази від заробітчан. Українські заробітчани залишаються найбільшими інвесторами в економіку України. Про це свідчать і останні дані – за 2021 рік в україну надійшло понад 15 млрд доларів.

Перекази можуть здійснюватися як за офіційними каналами — через банки, міжнародні системи грошових переказів, поштові відділення, так і шляхом передачі готівки та інших матеріальних цінностей від одного домогосподарства іншому.

Також є дані щодо країн, з яких найбільше надходять грошові перекази в Україну. У таблиці, що наведена нижче, підсумкові дані можуть не збігатися з попередніми таблицями у зв’язку з тим, що не за всіма періодами є інформація про кошти, що передаються неформальними шляхами.

Можна також ознайомитися з динамікою надходження грошових переказів із кожної з цих країн:

Схожі повідомлення

Найкращі екскурсії в Римі: Відкрийте чарівність вічного міста

admin

Забужко і Сенцов нагороджені французьким орденом Почесного легіону – посол Понсен урочисто вручив нагороди. ФОТОрепортаж

admin3

Калійні добрива: що це таке, види і їх застосування

admin

Перевезення одягу та взуття

admin

Львівщина:вчора, 13 вересня, 9678 осіб отримали щеплення від COVID -19

admin3

Юрій Бутусов своїм вчинком продемонстрував, яким має бути українець, якщо він патріот і має національну гідність. Коли ворог біля воріт, треба давати рішучу відсіч україномовним гнидам та російськомовним вошам — п”ятій колоні режиму путіна!

admin3

Залишити коментар