16.5 C
Lviv
03.05.2024
Стрийщина

Суд визнав: Львівська міськрада не наводить лад із сміттям

Львівський окружний адміністративний суд своїм рішенням визнав бездіяльність Львівської міської ради у частині поводження з відходами

Нагадаємо, що фахівцями Державної екологічної інспекції України у період з 7.09.2020 по 11.09.2020 року проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у частині поводження з відходами Львівської міської ради. Так, під час заходу контролю зафіксовано ряд порушень, а саме:

  • виконавців послуг з вивезення побутових відходів визначено без проведення відповідних конкурсних засад;
  • не відведено спеціальні місця чи об’єкти для зберігання та захоронення відходів;
  • не забезпечується організація та контроль за безпечним транспортуванням, сортуванням, обробленням (переробленням) утилізацією та захороненням всього обсягу утворених відходів на території м. Львова та Львівської області;
  • не розроблені та не затверджені Схеми санітарного очищення м. Львова та населених пунктів Львівської області, що унеможливлює передбачити обсяги утворених відходів, кількість транспортних засобів для перевезення та утилізації відходів.
  • За результатами перевірки Держекоінспекція звернулась до Львівського окружного адміністративного суду з позовом про те, що органи місцевого самоврядування у Львівській області не дотримуються законодавства у сфері управління відходами.
  • Днями суд задовольнив позов Держекоінспекції та визнав протиправною бездіяльність та дії Львівської міської ради. Також, згідно з рішенням суду орган самоврядування зобов’язаний виконати вимоги ДЕІ та усунути виявлені під час перевірки порушення.

Схожі повідомлення

У Щирці загинув молодий водій

admin2

Які портфельні гарантії передбачені для фермерів?

admin3

Друзі, хочемо вчергове подякувати всім за підтримку нашого збору на БПЛА #Лелека!

admin3

Копали траншею для газової труби: на Стрийщині знайшли застарілі боєприпаси

admin2

Неподалік Стрия перекинувся бус

admin2

Потужна пожежа у Львові: що горіло?

admin2

Залишити коментар