16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

Футбольна команда Березини – переможець Миколаївщини

БЕРЕЗИНА – переможець Другої ліги Миколаївщини.

Довгим і наполегливим був шлях березинських футболістів до перемоги.

Тому перше місце і було таким довгоочікуваним та заслуженим.

На нагородженні переможців та призерів першості Миколаївщини з футболу, коли “золото” вручали футбольній команді з Березини, взяв участь перший заступник міського голови Новороздільської громади Михайло Гулій.

А у неділю, 26 грудня, у Молодіжному центрі с. Березина відбулася офіційна церемонія нагородження переможців Миколаївщини з футболу.

Представник Миколаївської районної федерації футболу, староста Березини Галина Затварніцка, начальник Управління культури, спорту та гуманітарної політики Новороздільської міськради Володимир Засанський, начальник відділу спорту Олександр Придатко, директор Березинської школи Ярослав Дзюрах та активні вболівальники прийшли привітати з перемогою та нагородами чемпіонів району з футболу – команду села Березина.

Коротко про історію футбольного клубу Березини – у розповідях ФК “Березина” на його фейсбук-сторінці

www.facebook.com/fcberezyna

Головне “прокляття” колишнього району знято – ФК “Березина” НАРЕШТІ став чемпіоном. Звітному тріумфу передували аж 5 (!) невдалих спроб біло-синіх. Після двох поспіль поразок, здавалося, що Березина, уже традиційно для себе, “попливе”. Тим більше, в останньому турі грати потрібно було з претендентом на “бронзу”…

…Клуб створено в 2009 році, а перші медалі колектив здобув у сезоні 2010 (“бронза”), відправним пунктом, коли було закладено фундамент під теперішній успіх Березини, на нашу думку, варто вважати 2012 рік.

Спроба №1, сезон 2012. Кількість команд – 14 / Головні конкуренти – Рудники, Надітичі. Підсумкове місце – 4. Після 16-ти турів Березина мала в своєму активі 33 очка і ділила першу сходинку з Рудниками. Попри невтішні результати наступних матчів до першого місця залишалося рукою подати (лише 3 бали). І нагода слушна в команди була – поєдинки проти прямих конкурентів – Тростянець, Рудники, Надітичі…. Біло-сині зазнали фіаско в кожній дуелі, за тур до фінішу втративши шанси на ТОП 3.

Спроба №2, сезон 2014. Кількість команд – 13 / Головні конкуренти – Дроговиж, Надітичі. Підсумкове місце – 6. Команда стартувала з двох поразок, а потім видала феноменальну серію із 13 матчів – 10 виграшів і 3 нічиї. У 17-му турі Березина приймала вдома Надітичі, які йшли на першому місці та випереджали біло-синіх на 1 бал. Звітний матч став початком кінця. Попри поразку в першому колі, “мадяри” знищили “Березину” 0:4. До кінця сезону біло-сині так і не змогли оговтатися, капітулювавши в 6 поєдинках із 8.

Спроба №3, сезон 2015. Кількість команд – 11 / Головні конкуренти – Демня, Мала Горожанка, Верин. Підсумкове місце – 3. Найреальніші шанси на “золото” в колективу були саме в 2015 році. Все йшло по плану до 17-го туру (12В, 1Н, 2П). ЗНОВУ цей 17-ий тур! Виїзд у Станківці – поразка 2:1. Потім була Демня. Здавалося, бойова нічия з прямим конкурентом – не найгірший результат, однак саме ці втрачені 2 очка і стали визначальними на фініші. Після Демні Березина ще двічі поступилася з рахунком 1:2 – Великій Волі та Кагуєву. Кагуїв і Станківці, до слова, – дві найгірші команди за підсумками сезону.

Спроба №4, сезон 2018. Кількість команд – 13 / Головні конкуренти – Дроговиж, Верин, Київець, Пісочна. Підсумкове місце – 4. Рідкісний сезон у виконанні Березини. Річ у тім, що на відміну від попередніх провалів на фініші, в звітному розіграші команда провалила старт. Однак, ключове протистояння, на нашу думку, – дуель проти Тростянця (21-ий тур), де колектив “горів” 4:0 і зовсім трішки не дотягнув до нічиєї. Нагадаємо, на 81-ій хв рахунок став 4:3… У останньому матчі сезону біло-сині могли завоювати “срібло”, однак поразка відкинула їх на 4-те підсумкове місце.

Спроба №5, сезон 2020. Кількість команд – 7 / Головні конкуренти – Вербіж, Липівка, Велика Горожанна. Підсумкове місце – 4. Сезон, за яким важко щось судити. Перше коло Березина завершила на вершині. Що далі пішло не так, знають лише самі гравці. Команда здобула 4 очка за 6 матчів і фінішувала поза ТОП 3.

2021 рік міг стати ЛИШЕ черговою спробою біло-синіх, але деяким мріям таки судилося збутися, і чемпіонство Березини – одна із них. І, так, це чемпіонство – далеко не схоже на казку.Яку роль в цій історії відіграв 2012 рік? Розібравши заявковий лист 2021 року, ми зауважили наступне. У листі 28 гравців, 6 із них виступали в сезоні 2012 за дорослих, а ще 9 – ставали чемпіонами з юнаками в тому ж таки 2012 році.

І ось останній матч. Матч видався дуже емоційним. У Кухарика першого не витримали нерви: Андрій запоров 100 % нагоду вивести свою команду вперед, схибивши з пенальті. На 34-ій хв спрацювало старе футбольне правило… “Шах і мат?” – подумав, мабуть, не тільки кожен уболівальник, а й не один гравець “Березини”. Невідомо, що допомогло біло-синім оговтатися від таких нокдаунів, можливо, дзвінок з Більчого, але хлопці зібралися і відвантажили “містянам” два м’ячі ще до перерви, а на 57-ій хв Цимбалюк, оформивши дубль, закріпив успіх господарів. Дане взяття воріт пройшло під акомпанемент трьох вилучень (1:2). До честі Горожанни, дружина не опустила рук і таки відквитала один гол.Інший претендент на “бронзу”, Черниця, яка пропускала тур, схоже, не сумнівалася в успіху Березини і тому приїхала підтримати Демню в Пісочній. “Каменярі”, як то кажуть, не підвели. Підопічні Коса Мар’яна видали чи не найкращий поєдинок у сезоні, двічі відзначившися в меншості та тріумфувавши в підсумку 3:4.

Молодці, хлопці! Так тримати і нових звершень у сезоні 2022 року !

Схожі повідомлення

Сумна звістка для Новороздільської громади

admin2

Знову – крадіжка велосипеда

admin2

20 січня – де не буде гарячої води

admin2

Львів’янин розстріляв безхатченка

admin2

Проміжний звіт “Нафтогаз Тепло” про опалювальний сезон

admin2

Захисникам – односельчанам – пакунки від волонтерської команди сіл Гранки Кути та Берездівці

admin3

Залишити коментар