16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Рахувати калорії та недосолювати їжу: 8 харчових звичок, які вам варто придбати

Слідкувати за раціоном харчування зовсім не означає відмовляти собі в усьому і уникати смачних продуктів. Найлегший шлях до здорового харчування полягає у зміні деяких харчових звичок. Давайте розглянемо детальніше, як це можна зробити.

Підрахунок калорій

Навіть якщо ви не збираєтеся скинути вагу або набрати м’язову масу, рахувати калорії буде дуже корисно і для вас. Ця звичка допоможе розібратися із харчовою цінністю продуктів. Як приклад, можна розглянути умовні 500 кілокалорій. Цей калораж міститься в одному шоколадному батончику, але ж з нього організм не отримає нічого корисного. Але ті ж 500 кілокалорій міститься і у великій тарілці овочевого салату з авокадо та куркою. Але ось у другому варіанті організм отримає максимум корисних вітамінів та мікроелементів.

Співвідношення нутрієнтів

У добовому раціоні повинні бути такі нутрієнти, як білки, жири та вуглеводи. Вони необхідні забезпечення повноцінної роботи організму. Досить запам’ятати нескладну формулу: один жир, один білок та чотири вуглеводи. Це ідеальне співвідношення нутрієнтів.

Овочі та фрукти

У цих продуктах містяться вітаміни та мікроелементи для нормальної роботи організму. Крім цього в них міститься клітковина, яка така потрібна для хорошого травлення.

Самостійне приготування їжі

Нерідко ми купуємо їжу в кулінарії супермаркетів або кафе швидкого харчування. Однак на власній кухні значно простіше скласти збалансоване меню для себе з урахуванням калоража та смакових уподобань.

Склад важливий

Під час приготування їжі вдома все одно використовуються такі готові продукти, як соуси, суміші спецій та багато іншого. Не варто ігнорувати їхній склад, який надрукований на звороті упаковки. У різних виробників склад може відрізнятись. В одній банці томатної пасти можуть бути лише вода і помідори, а в другій також виявляться цукор, крохмаль та інші складові, що роблять продукт більш калорійним.

Ні майонезу

Складно уявити свята без салатів із майонезом? Даремно, адже до складу цього продукту входять трансжири, які становлять небезпеку для нашого здоров’я. При цьому покупний майонез також містить просто ударну дозу калорій. Найкращим рішенням віддавати перевагу йогуртам або сметані.

Менше солі

У кухонній солі міститься хлор та натрій. Вони сприяють оптимальному балансу рідин та відповідають за транспортування кисню до тканин. Однак є ряд негативних наслідків для здоров’я, особливо для серцево-судинної системи. Тому вкрай важливий захід. Понад 5 грамів солі вживати на день не рекомендується.

Менше цукру

Дієтологи відносять до цукру всі прості вуглеводи, такі як фруктоза, глюкоза та сахароза. Дані речовини містяться в молоці, зернових та фруктах. Ці продукти потрібні нашому організму. А ось рафінований цукор, який таїтися в цукерках та інших солодощах, краще все-таки обмежити.

Підсумки

Регулярно дотримуючись цих корисних порад досить скоро ви відмітите не тільки втрату зайвої ваги, якщо така була, але і поліпшення кольору шкіри, стану волосся і в цілому поліпшення роботи вашого організму.

Джерело: https://naumenko.net.ua/

Схожі повідомлення

Як вибрати генератор для заміського будинку?

admin

Якщо без Залужного…

admin3

Папа Франциск підняв український прапор на щотижневій аудієнції у Ватикані та засудив різню в Бучі: “Жорстокість стає все жахливішою!”. ФОТО

admin3

У бою з окупантами під Бахмутом загинув танковий екіпаж 93-ї бригади “Холодний Яр”: командир Віталій Кобець, водій-механік Андрій Мельник, навідник Сергій Леонтьєв. ФОТОрепортаж

admin3

Таки слово має вагу: невдовзі після оголошення з проханням встановити вкрадену ручку від дверей під’їзду прийшли «майстри» і прикрутили її до замка

admin3

Модульні будинки, або як відзначити новосілля вже завтра

admin

Залишити коментар