16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

На Львівщині затримано “злодія в законі”, якому заборонено вїзд в Україну

CБУ запобігла створенню злочинної організації на Західній Україні: затримано «злодія в законі», який перебуває під санкціями РНБО

СБУ проводить комплексні заходи щодо боротьби з транснаціональними злочинними угрупованнями, які загрожують державній безпеці України.

В ході оперативних дій, у Львівській області затримано іноземного так званого «вора в законі». Зловмисник нелегально прибув в Україну для створення і координації організованих злочинних груп. Перевіряється інформація щодо підривної діяльності спецслужб РФ через спроби штучного загострення криміногенної обстановки в західних регіонах нашої держави.

Затриманим є уродженець однієї з країн Південного Кавказу, відомий кримінальник, який причетний до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

У травні цього року, за систематичне створення загроз державній безпеці України, зловмисника було включено до санкційного списку РНБО і заборонено в’їзд до нашої країни.

За попередніми даними, кримінальник намагався приховано перебувати на Львівщині для впливу на кримінальне середовище. Для цього планував створити злочинну організацію з розгалуженими осередками на території регіону.

Встановлено, що для перетину держкордону і приховування свого перебування в Україні, він намагався використовувати підроблені документи.

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники спецпідрозділів СБУ спільно зі слідчими Управління СБУ у Львівській області та за процесуального керівництва Львівська обласна прокуратура.

Схожі повідомлення

Спартц підняла до рівня Білого дому ті питання, на які українська влада не відповідає, – Бутусов. ВIДЕО

admin3

Rated Green: Якісна косметика від інноваційного бренду

admin

Петиція щодо присвоєння Батькові ОУН Євгену Коновальцю звання Героя України

admin1

Перша декада 2022-го: до поліції надійшло 884 звернення про вчинення домашнього насильства, 800 разів поліцейські виїжджали на виклики

admin3

«Я – інвалід, я віддаю сестрі свою пенсію, допомагаю. Вона мене соромиться, а також б’є..»

admin3

Зниклу семирічну дівчинку на четвертий день пошуків знайшли мертвою. За попередніми висновками поліції, дівчинка стала жертвою жорстокого сексуального злочину, а смерть настала від задушення.

admin1

Залишити коментар