16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

Сільська вчителька з Волині єдина написала радіодиктант без помилок

Галина Шура працює у школі села Комарове Ковельського району Волинської області.

Галина Шура, сільська учителька з Волині, стала єдиною учасницею Радіодиктанту національної єдності 2021, хто за його результатами не припустився жодної помилки. Такі результати оголосило Українське радіо, яке щорічно проводить цей захід.

Галина Шура мешкає у селі Комарове, що на Волині. Жінка працює вчителькою у школі вже 35 років, викладає українську мову і зарубіжну літературу.

З-понад 14,5 тис. надісланих до журі написаних диктантів, її робота єдина, в якій жодної помилки. Шура не вперше брала участь у написанні диктанту від Національного радіо. Чотири роки тому вона була однією з 322 учасників, які допустили лише одну помилку. Нині ж перемога одноосібна.

«Мені подобається написання диктантів. Ще коли у мене була живою мама і я її доглядала, то їй також цікаво було писати диктанти. Вона писала з дому, а я у школі з дітьми. Перш за все, я пишу для себе. Бо якщо виявиться, що чогось не знаю чи забула, то буде стимул повторити, перечитати», – розповіла переможниця Радіодиктанту.

Автором тексту цьогорічного диктанту був письменник Юрій Андрухович. За його словами, текст диктанту увійде до його нової книги, яка ще у роботі.

З однією помилкою написали Надія Палій з Львівської області, Максим Слюсаревський з Києва та Юлія Шекет (Тишко). По дві помилки зробили 12 людей, які надіслали свої роботи на перевірку.

Імена переможців радіодиктанту національної єдності 2021 оголосив член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін 9 грудня.

Повний перелік переможців Радіодиктанту національної єдності 2021:

Галина Шура, Волинь

Допустили одну помилку:
Надія Палій, Львівська обл.
Максим Слюсаревський, Київ
Юлія Шекет (Тишко)

Допустили дві помилки:
Тетяна Ліхтанська
Ілона Войтенко
Юлія Туманцева
Тамара Лавренко, Харків
Олена Скорик
Наталя Ніколенко, Херсон
Дарина Іванковська, Львівська обл.
Вікторія Кригер, Хмельницька обл.
Лариса Семенюк, Луцьк
Алла Кравченко, Київ
Олександр Щетинський
Христина Гоянюк, Львів

Всі переможці отримають в подарунок книжки від видавництв-партнерів «Українського радіо».

Всього на перевірку до «Українського радіо» надійшло 14 573 листи з текстом диктанту. Із них 1 824 – у паперовому вигляді та 12 749 – на електронну пошту.

Нагадаємо, 9 листопада 2021 року, у День української писемності та мови, відбувся 21-ий Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який організовує Національна суспільна телерадіокомпанія України, зокрема «Українське радіо». Текст радіодиктанту «Слідом за пам’яттю» написав і прочитав в ефірі Суспільного письменник Юрій Андрухович. Листи з диктантом упродовж доби можна було надсилати паперовим листом і електронною поштою.

Схожі повідомлення

“Я попросив арбітра говорити зі мною українською- на що він відразу дав мені жовту картку” – тренер ФК “Львів” Віталій Шумський

admin1

Як створити свій стиль: вибір сережок для бездоганного образу

admin

У нас не має бути невідомих солдатів

admin3

Вибір насіння для посіву в різних регіонах України: підбір та захист для успішного врожаю

admin

37-річний наркорецидивіст з Червонограда розповсюджував “метадон”. 30 червня зловмисника викрили поліцейські

admin3

Крига скресла: завтра, 17 серпня, Новий Розділ відвідає керівник НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко

admin3

Залишити коментар