16.5 C
Lviv
16.04.2024
Україна

Дієва опіка: для 3-х дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, куплять квартири

 

Саме про це йшлося на засіданні регіональної Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області, яке сьогодні відбулося під керівництвом заступника голови Львівської ОДА Віталія Загайного.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОДА, під час наради члени комісії розглянули пропозиції щодо придбання 3-х житлових об’єктів для трьох дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування та осіб з їх числа.

Свої пропозиції про потребу у співфінансуванні з обласного бюджету на придбання житла для вказаних категорій дітей надали виконавчі комітети Бісковицької сільської, Стрийської міської ради та Червоноградської районної державної адміністрації спільно з Радехівською міською радою.

Зокрема, під час засідання опрацювали пропозиції щодо:

  • Придбання трикімнатного житлового будинку в селі Сусідовичі для 20-річного хлопця. Загальна вартість об’єкта – 370 тис. гривень.
  • Придбання однокімнатної квартири у місті Стрий для 23-річної дівчини. Вартість об’єкта становить близько понад 380 тис. гривень.
  • Однокімнатна квартира у Радехові, призначена для 21-річного хлопця.  Вартість житла – майже 296  тис. гривень.

Як зазначив начальник служби у справах дітей Володимир Лис, усі квартири в хорошому стані та призначені для комфортного проживання. З огляду на це, члени Комісії підтримали усі надані пропозиції.

До слова, загальна вартість усіх житлових об’єктів становить майже 1 млн 50 тис. гривень. Усі вони будуть співфінансуватися з обласного бюджету та коштом територіальних громад.

Нагадаємо, у поточному році заплановано закупити житло для 33 дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування у Львівській області. Станом на зараз вже ухвалили рішення про закупівлю житлових об’єктів для 20 осіб з вказаних категорій дітей.

Схожі повідомлення

Зухвалий грабіж серед білого дня у Золочеві. Підозрюваного затримала поліція

admin3

ДРУГ ЧЕРВЕНЬ (пам’яті командира 8-го окремого батальйону АРАТТА УДА Андрія Гергерта в День добровольця)

admin3

“Я правильно розумію, що якщо три бомжі зrв@лтyють суддю Оксану Софілканич, яка прийняла таке рішення, то…” – Береза

admin3

Оперативна інформація Генштабу станом на 12.00 03 березня щодо російського вторгнення

admin3

Увага! Увага❗Попередження ДСНС України про небезпечні гідрологічні явища

admin3

5 найкращих матеріалів для обробки стін на кухні

admin

Залишити коментар