16.5 C
Lviv
23.04.2024
Новороздільська ОТГ

Станківці-Тужанівці: Роман СОМИК і плеяда станківецьких художників

Слід додати, що провідною темою знаного станківецького художника Романа Сомика була якраз улюблена тема – сільська церква на горбочку і взагалі – краєвиди та околиці рідного села.
У багатьох односельців картини Р. Сомика (любив він роздаровувати свої полотна близьким та знайомим) прикрашають стіни помешкань, так що свого роду художній музей чи не в кожній станковецькій хаті.
Але Ярина Колібек загорілася ідеєю організувати виставку картин пана Романа – багато уже принесли його полотна.


Виявляється, художній талант притаманний багатьом односельцям.
Наталія Зінченко, на додачу до багатьох її творчих умінь, також малює картини, і свого часу брала уроки у п. Романа. Навіть свою першу творчу виставку організовувала у бібліотеці в школі, коли там працювала. Наступна, думається, також не за горами, аби лишень часу стало.
А скільки талановитих юнаків Олег Пташник, цьогорічний випускник, теж молодий художник – поступив вчитися на дизайн середовища у Львівську національну академію мистецтв: його твори, до речі, уже цьогоріч придбали поціновувачі картин.
А Тарас Шалата (його брат Владислав вчиться на священика), також зі Станковець, навчається на художника-декоратора, гарно малює і навіть був у групі тих, хто реставрував Києво-Печерську лавру.
Та навіть в школі звернула увагу на красиві картини, подарунки сільських митців. Один з подарованих образів, приміром, – робота Наталі Корецької (до речі, мама депутатки Новороздільської міської ради Уляни Скоропад). Вона самоучка, але її ікони – вражають професійністю – її роботи на фото нижче.
Так що художні виставки у Тужанівському клубі розпочнуться з робіт Романа Сомика – і, сподіваюся, будуть мати продовження інших авторів.

Схожі повідомлення

На гаражах у Новому Роздолі згоріло авто

admin2

“Професійний підхід – запорука успіху”: перед дитячою футбольною школою ФК “Новий Розділ” завдяки співпраці з ФК “Рух” відкриваються чудові перспективи розвитку

admin3

Наталія МЕЛЕШКО: «Наша бригада вже провакцинувала медпрацівників Стрийщини, Дрогобиччини та Миколаївщини. Після Нового Роздолу вирушимо на Жидачівщину…

admin3

На роботу запрошують швачок

admin2

Вогнеборці ліквідували пожежу в Гранки-Кутах

admin2

Відійшла вічність Оксана САНОЦЬКА

admin3

Залишити коментар