16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

Олег НИКОЛИН: «Востаннє заміну інженерних комунікацій протяжністю 320 метрів «під площею» виконували у 80-х роках минулого століття. Працівники ТОВ «Нафтогаз Тепло» здійснюють роботи поетапно. Темп виконання – задовільний»

У попередньому числі «Вісника Розділля»  редакція інформувала читачів про те, що  з 28 вересня  після нетривалої перерви продовжився процес реконструкції центральної площі. На початку тижня міський голова Ярина Яценко під час апаратної наради повідомила присутніх, які саме роботи проводяться: «Натепер  відбуватиметься заміна застарілої теплотраси, що розташована під центральною площею. У ці дні спеціальна техніка знімає решту покриття площі, щоб зробити доступ до мережі труб, які треба замінити на нові».

Наступного дня, у вівторок, 5 жовтня, докладний коментар на актуальну тему репортеру «ВР»  надав начальник цеху теплових мереж ТОВ «Нафтогаз Тепло» Олег НИКОЛИН.

Пане Олеже, впевнений, що більшість новороздільців навряд чи пригадають, коли востаннє «під площею»  ремонтувалася теплотраса. Тож прохання розпочати нашу  розмову саме з відповіді на це запитання.

– Отже, аби містяни мали уявлення, яку працівникам цеху належить виконати роботу, насамперед скажу, що центральну площу під землею пересікають дві труби (подаючий трубопровід  і зворотній), які  подають теплоносій у Будинок культури,  дев’ять навколишніх житлових  будинків та у СШ №2. Також до цієї  мережі входять  будинки, що розташовані нижче  від МБК «Молодість» – по пр. Шевченка та вул. Яворницького.  Нагадаю, що ці труби були тут змонтовані  ще у 80-х роках минулого століття.

 До речі, заміну інженерних комунікацій наше підприємство планувало здійснити у 2022 році. Однак у зв’язку із проведенням масштабної реконструкції центральної площі, згідно з якою передбачено монтувати фонтан, на прохання міської влади ТОВ «Нафтогаз Тепло» внесло відповідні зміни у графік, тож з цієї причини ми і розпочали заміну теплотраси.  

–  Якщо врахувати, що вже майже 40 років минуло з часу крайньої заміни мережі, то очевидно труби неабияк зносилися?

– Власне, це ми і будемо з’ясовувати. А сьогодні працівники цеху теплових мереж здійснюють земляні роботи, зокрема, готуємо доступ до бетонних лотків, по яких проходять труби, перевіряємо їхній стан. Далі будемо проводити їх заміну.

А скільки  метрів теплотраси буде замінено?

– Наголошу, це значний обсяг: загальна протяжність мереж, яку планується замінити, становить 320 метрів. Роботи будемо виконувати поетапно – спочатку на відрізку до Будинку культури, далі побіля споруди, згодом – із заходом до теплової камери МБК «Молодість». Станом на сьогодні підготовлено необхідні «коліна» для нової тепломережі і вони вже доставлені на площу. Як тільки надійдуть нові труби, процес заміни  інженерних комунікацій увійде у наступну фазу.

Добре, що погода сприяє проведенню заміни інженерних комунікацій. І бачу, що ваші працівники часу не гають, трудяться, що називається,  у темпі. Хто саме сьогодні задіяний на виконанні робіт?

– Так, тут задіяні перевірені фахівці  цеху теплових мереж ТОВ «Нафтогаз Тепло» Андрій Зацаринський та Василь Шпак, а усіма роботами на вказаній ділянці керує Віктор Бублик.

Розпитував Іван БАСАРАБ 

Схожі повідомлення

ФК “Новий Розділ” у товариському матчі з рахунком 3:1 переміг ФК “Львів U-17”

admin3

Максим ХОМИН: післяслово….

admin2

Вісім ОСББ області отримали компенсацію за програмою енергомодернізації «Енергодім». В т.ч. – і новороздільське

admin3

ФК “Новий Розділ” – ФК “Мостиська”: у середу півфінальна гра на Кубок Мікльоша -2023

admin3

Екодизайн! Чи безгосподарність?

admin2

З 53 генераторів, подарованих Стрийщині, 19 надали Новороздільській громаді

admin2

Залишити коментар