16.5 C
Lviv
17.04.2024
Новороздільська ОТГ

Гранки-Кути обєдналися проти екологічної небезпеки

Єдиним плюсом, зауважили на останній зустрічі активістів Гранки-Кутів, депутатської робочої групи, міської спілки учасників АТО з власником підприємства ТОВ “Еко Пром Груп” В.Філобоком, котре своїми “тестовими випробуваннями”, як вони то називають, труять мешканців села та навколишньої округи, стало єдине – протистояння обєднало село, обєднало громаду, зробило її сильною і впевненою у перемозі.

Як продемнострувала зустріч, яка відбулася у пятницю, 3 вересня, підприємець переконаний, що діяльність його підприємства анічуть не шкідлива і що незабаром отримає всі необхідні дозволи та продовжить працювати. Його не турбують, так виглядає, ані зауваження, ані настрої людей.

Але громада вважає інакше.

Наразі “працювали” законним шляхом – надіслали звернення у всі можливі інстанції – природоохоронні та правоохоронні. Листи також пішли і від Новороздільської міської ради.

Але чекати відповіді не стали – офіційно на відповідь дається до місяця часу.

А вирішили діяти негайно і більш радикально.

Від 31 серпня заблокували проїзд до цегольні.

Тепер там справжній “бойовий” пост – перекрита дорога. За недовгий час прибрали обочини дороги: викосили траву, повирізали кущі, звели тимчасове пристановище, адже ночі холодні, облаштували побут – щоб і вогонь вночі, і чай гарячий.

І цілодобово чергують. Вдень жінки несуть свою варту, вночі – чоловіки. Погодилося практично все село, розписали навіть графік, говорять, підтримують один одного. Старші люди раді за молодь, котра активізувала “боротьбу” зі шкідливим виробництвом, молодші – вдячні старшим, які розуміють і підтримують, а ще за переконаність – тільки разом, спільно можна досягнути бажаного.

От і сьогодні, сонячної недільної днини, скрушно говорили – ви лишень гляньте, яка краса навколо – поля, сонце, неба, краєвиди з обробленими полями та рідними помешканнями – невже дамо це все нищити якомусь нахабному зайді?

Приїжджають підтримувати не лише односельці, але й з Берездовець, Нового Роздолу, адже єдина громада!

До речі, цього приїзду не було чутно противного запаху спалювання шин, адже підприємство дійсно не палить уже третій день (та й як, коли пильні односельці не пропускають жодного транспорту із “гумовим вантажем”, тільки сторожа походжає по території. А чорний від сажі песик-охоронець залюбки забігає на пост перехопити смачненького.

Схожі повідомлення

Обрано керівника заповідника “Стільське городище”

admin2

Весна настала – сухостій спалювати зась! Бо біда буде…

admin3

Вчергове сумна новина облетіла Новороздільську громаду

admin2

Skif – ч-е-м-п-і-о-н!!!

admin2

Дії населення при виникненні хімічної небезпеки: що потрібно знати, пам’ятати та вміти

admin2

ФК “Новий Розділ” впевнено йде до чемпіонства у Третій лізі : перемога 4:1 у гостях над ФК “Старий Самбір”!

admin3

Залишити коментар