16.5 C
Lviv
18.04.2024
Україна

24 серпня на урочистій сесії міської ради прийматимуть рішення про присвоєння школі №3 імені Андрія Гергерта

З нагоди 30-річчя проголошення Верховною Радою  Акту про Незалежність України 24 серпня відбудеться урочиста сесія Новороздільської міської ради Стрийського району Львівської області. Як поінформувала міський голова Нового Роздолу Ярина Яценко, порядок денний пленарного засідання, окрім вітальної частини з нагоди ювілею Держави,  складатиметься з одного питання – про присвоєння Новороздільській СШ №3 імені Андрія Гергерта, командира легендарного 8-го окремого батальйону «Аратта» Української добровольчої армії. Утім, спочатку відбудеться процедура Громадських слухань у МБК “Молодість” (вони відбулися вчора – 12 серпня – І. Б.) Нагадаємо, що Андрій Гергерт навчався у цій школі до 6-го класу, згодом з батьками та братом Олександром переїхав жити у с. Стільське Миколаїівського району.

Після виснажливої хвороби А. Гергерт (псевдо «Червень») – активний учасник Майдану, командир роти «Правого сектору», а згодом командир 8-го батальйону «Аратта»  та заступник командувача УДА Дмитра Яроша, – у віці 42 роки відійшов у вічність 1 серпня 2020 року. У минулому році, 12 жовтня, у ЗОШ №3 відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь колишнього учня  школи Андрія Гергерта (подія докладно висвітлена у редакційному матеріалі «Андрій Гергерт повернувся в рідну третю школу. Назавжди…» у №38 від 16.10. 2020 р.)  

Після прийняття рішення про присвоєння СШ №3 імені Андрія Гергерта, уточнила Ярина Володимирівна,  продовження пленарного засідання буде перенесено на 26 серпня. А цього дня, тобто 24 серпня, у МБК «Молодість» о 16.00 год. розпочнеться святковий захід, присвячений головній події – ювілею Держави.

Також міський голова повідомила, що 23 серпня з нагоди Дня прапора та Дня Незалежності у Новому Роздолі відбудеться урочиста хода із  ювілейним 10- метровим Державним прапором , у якій візьмуть участь  представники Спілки політв’язнів і репресованих, Новороздільської  станиці Братства вояків УПА, учасники АТО/ООС та добровольчих батальйонів, інших громадських організацій.

Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

На Стрийщині 34-річний зловмисник поцупив у односельчанки гаджет вартістю 47 тис. грн. За вказаним фактом відкритио кримінальне провадження. Крадій може отримати від 5 до 8 років позбавлення волі

admin3

Вбивці добровольця Олексія Щербини рішенням суду відправлені до СІЗО. Це добре, але…

admin3

25 лютого станом на 15.00 год. втрати росіян з початку агресії відчутні — 80 танків, 516 бронемашин, 10 літаків, 7 гелікоптерів. Знищено 2800 окупантів

admin3

Масована ракетна атака 31 жовтня

admin2

Приватний детектив: як обрати професіонала для вашого замовлення

admin

Як збірники задач допоможуть школярам покращити успішність з математики?

admin

Залишити коментар