16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Успіх “Нептуна” довів, що український ВПК здатен випускати зброю світового рівня, – Порошенко

14 квітня 2022 року.

Успішний запуск ракет “Нептун”, які вразили російський крейсер “Москва” – це свято всього оборонного комплексу України. Вітчизняні виробники довели, що здатні випускати ракети світового рівня.

Як інформує Цензор.НЕТ : https://censor.net/ua/n3334080 із посиланням на пресслужбу “ЄС“, про це сказав журналістам Петро Порошенко.

“У 2014-му році, коли ми започатковували ракетну програму, ніхто не вірив. Казали, що потрібні десятиріччя для того, щоб виробити власну ракетну технологію. Ми з 2014 по 2019 змогли це зробити. Ми провели випробування. Продемонстрували точність, відстані, технології виготовлення”, – нагадав п’ятий Президент.

“Ми маємо сьогодні два результата. Перший – це двома ракетами був потоплений флагман чорноморського флоту росії. А ви подумайте, скільки ракет було на його борту? І скільки смертей українців було у цих ракетах? На щастя, ці ракети сьогодні пішли на дно, “Москва” пішла на дно. Українські життя були врятовані. Хочу подякувати нашим воїнам ЗСУ”, – констатував Порошенко.

“А по-друге, я хочу подякувати нашим представникам оборонки, яких незаслужено шельмували декілька років. Вони довели, що вміють випускати кораблі, які дають відсіч російському флоту, випускати ракети, випускати броньовану техніку, яка краща за іноземну. І вони заслужили слова подяки результативністю своїх дій. Сьогодні ваше свято, дорогі оборонці і називається це свято День “Нептуна”, – резюмував політик. 

Схожі повідомлення

У с. Чишки поблизу Львова 24-річний водій збив ровесницю – пішохода, яка від отриманих травм померла

admin3

Поліцейські перекрили міжнародний канал постачання психотропів до України та вилучили «товар» на майже 16 мільйонів гривень

admin3

У Самборі 63-річний водій “Пежо 607» здійснив наїзд на 35-річну жінку та її діток – 7-річну донечку та 4-річного синочка. Потерпілих з травмами доставили у лікарню

admin3

Я сьогодні назвала сукою незнайому жінку, багато старшу за себе. Я вимовила це слово, дивлячись їй у очі

admin3

Тарас БАТЕНКО: заборона «РПЦ» в Україні – у Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроект

admin3

Я дозволив їм покинути місто, вони відмовились, – Зеленський – про захисників Маріуполя

admin3

Залишити коментар