16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Школярка з Нової Каховки отримала бронзову медаль Всесвітньої Олімпіади геніїв в США

Українська школярка із Нової Каховки Вікторія Панченко, яка запропонувала нові методи очистки річок, у червні цього року отримала бронзову медаль Всесвітньої Олімпіади геніїв в США. Також дівчина отримала грант у розмірі 15 тис. доларів на навчання у Державному університеті Нью-Йорка в Освего.

 Дівчина отримала грант на навчання в США, проте вона хоче здобувати освіту в Україні в Національному університеті біоресурсів та природокористування. 

Вікторія Панченко навчається у м. Нова Каховка в школі №1 в 10 класі. На Олімпіаді геніїв у США українська школярка представила проєкт очищення річок за допомогою очерету, що здатний виділяти з води забруднювальні речовини. Для цього Вікторія пропонує створити спеціальні конструкції понтонного типу та поставити їх у воду. Таке біоплато допоможе очистити річки природніми способами без механічного втручання в екосистему.

“У цій роботі я запропонувала новий прототип очисної моделі, який працює на очисних властивостях вищих водних рослин видаляти із води непотрібні речовини”, – розповіла Вікторія Панченко. 

“Вона достойно представила і себе, і своїх вчителів, свою родину, місто та Україну. Завдяки співпраці родини, школяра та вчителів можна досягти гарних результатів“, – каже директорка Новокаховської школи №1Олена Зуйко 

Вікторія Панченко розповіла, що на успіх її надихнула її старша сестра, яка неодноразово перемагала на олімпіадах та різних конкурсах. Також допомагала дівчинці її мама, яка є біологом за освітою. 

“Це мене надихає, як молодшу сестру. І мені хочеться рухатись далі та продовжувати цю роботу”, – каже Вікторія Панченко. 

Мати дівчинки Олена Панченко розповіла, що після перемоги на Олімпіаді геніїв, Вікторія повірила у свої сили та почала навіть краще вчитись у школі. 

“Я дуже раджу ні вчителям, ні дітям, ні батькам ніколи не опускати руки та не казати, що це все “куплено” і не варто зусиль, бо воно варте”, – зауважує Олена Панченко. 

Школярка Вікторія Панченко планує закінчити школу із золотою медаллю. Також вона займається музикою, танцює, в’яже. У майбутньому дівчина хоче стати науковцем

Схожі повідомлення

На Львівщині затримано банду, яка виготовляла і збувала метадон та карфентаніл . Щомісячний “прибуток” від наркопромислу становив 5 млн грн

admin3

Увага, розшук‼ Розшукується неповнолітній Олександр Турчиновський

admin3

Пробне ЗНО – що, де, коли?

admin2

Перша українська місія на Місяць, ініційована відомим українцем

admin2

Дев’ять місяців бюджетного року: підсумки на Львівщині

admin3

Епіфаній благословив українців на боротьбу з окупантами

admin3

Залишити коментар