16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

Моторошні “жнива” відпочинку на воді

За минулу добу в Україні потонуло 32 людини, з них – п`ятеро дітей. Моторошний “рекорд”.

З початку тижня – 94 смерті на воді (дванадцятеро дітей).

З початку місяця – 124 смертей (шістнадцятеро дітей). Цей показник вже перевищив минулорічну липневу статистику.

З початку року – 665 людей потонуло, із них – 70 дітей.

Лише у ці вихідні на Львівщині потонуло аж 5 людей.

Приміром, 9 липня о 21:50 в м. Золочів на вул. Шашкевича під час купання на озері «Молодіжне» пірнула у воду та не винирнула дівчина, особа встановлюється. 10 липня о 09:39 у м. Ходорів на р. Луг працівниками поліції виявлено тіло без ознак насильницької смерті чоловіка, 1975 року народження. 11 липня о 16:25 у с. Уличне Дрогобицького району в озері Уличанка втопився місцевий мешканець, 23-річний чоловік. Цього ж дня о 18:05 до рятувальників надійшло повідомлення, що в с.Білий Камінь Золочівського району під час риболовлі в ставку виявлено тіло місцевого мешканця,1966 року народження. О 22:50 надійшло повідомлення, що в с. Сілець Червоноградського району у місцевому озері під час купання потонув чоловік, 1979 року народження. 

Начебто усі знають елементарні правила поводження на воді? А ця страшна статистика зростає. І попереду ще – половина літа.

Проте навіть така невтішна ситуація не лякає людей, які нехтують застереженнями співробітників Служби порятунку. Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані.

Якщо вам, шановні відпочивальникі, не шкода свого життя, то пошкодуйте хоча б життя своїх дітей, не беріть їх із собою на свої “пікніки” з алкоголем, а ви, шановні туристи, не лізьте разом зі своїми дітьми у бурхливі ріки Карпат, які зараз, після потужних опадів, дуже небезпечні.

Хоча, інколи здається, усі застереження – це розмова сліпого із глухим.

Загалом, з початку року на водоймах країни вже потонуло 665 людей, з яких 70 дитина. Врятовано 307 людей, у тому числі 63 дітей.

Схожі повідомлення

У нас не має бути невідомих солдатів

admin3

Вибір гаражних воріт: зручність і безпека для вашого автомобіля

admin

На Львівщині збудують індустріальний парк, аналогів якому немає в Україні

admin3

Наталка Діденко: «В Україну заходить похолодання!»

admin3

У церквах Московського патріархату у різних областях знайдено російські паспорти, “перепустки федеральних радників РФ” та прапор “Новоросії”, – СБУ. ФОТОрепортаж

admin3

Як накопичити кошти на квартиру: поради

admin

Залишити коментар