16.5 C
Lviv
25.04.2024
Новороздільська ОТГ

Стратегічне планування – важливо!

Стратегічна сесія з розробки стратегії розвитку Новороздільської територіальної громади на 2022-2030 роки “стартувала” 11 червня у актовому залі Управління соціального захисту населення.

Учасники – представники бізнесу, працівники міської ради, громадські активісти, молодь, вчителі, медики, і, звісно, місцеві депутати.

Та представники Центру розвитку “Громада.UA” – експертно-консультаційна організація з питань розвитку місцевого самоврядування.

Слід відзначити, що гості не ставили за мету говорити і вчити нас, як жити. Навпаки, їх завдання – почути мешканців громади, включно з найнесподіванішими ідеями та мріями, закумулювати наші думки та вивести їх у новому ракурсі.

Приміром, сотні проєктів та бажань, що вартує змінити, доробити, довести до ладу у нашій громаді, навели присутні на стратегічній сесії, але один нюанс – всі ці проєкти потребують вкладання грошей, а потрібно ще, щоб ми продумали, де ми будемо заробляти кошти. І в напрямку промисловості, і сільськогосподарського виробництва, і туризму також. А також дієвої співпраці із сусідніми територіальними громадами.

Спілкування вийшло активне і “живе” – з картами, з позначками на ній перспективних та проблемних місць, з мріями, зображеними на малюнках, з потенційними проєктами.

Ціль одна – зробити нашу громаду економічно успішною та комфортною для життя.

А ще, як зауважила на початках міський голова Ярина Яценко: “Ця стратегія має бути “живим” документом”, не просто прийнятим до відома, а з конкретними цілями та успішно зреалізованим”.

До речі, традиційні “чай-каву” для присутніх організували учні Новороздільського професійного ліцею: що на вигляд, що на смак – їх випічка неперевершена! Тож уже маємо потенціал – бо ж будь-який розвиток потребує насамперед наявності і харчової промисловості, і розвитку побутової сфери.

Приміром, готель та громадські туалети, що не кажи, а мають бути!

Тож будь-які креативні ідеї приймаються і беруться до розгляду. Пропонуйте!

Схожі повідомлення

Січень: дати та події в Новороздільській громаді

admin2

Святий Миколай у “Таворі”

admin2

Інформаційний рейд надзвичайників у Новому Роздолі

admin2

У Роздільському дитячому будинку інтернаті надзвичайники провели пожежно -тактичні навчання

admin3

Ювілей Владики Богдана Манишина

admin2

Новороздільська міська лікарня: графіки прийому лікарів

admin2

Залишити коментар