16.5 C
Lviv
25.04.2024
Новороздільська ОТГ

Новороздільська міська рада: акценти тижня, що минає

Представлення призначених нових  посадовців ради

На старті апаратної наради міський голова Ярина Яценко відзначила, що за період часу, коли у зв’язкуне із карантинними обмеженнями,  такі наради не проводилися , у міській раді відбулися нові призначення управлінців на низку посад. « Тому дозвольте їх  представити сьогодні, хоча, впевнена, ви вже з ними встигли познайомитися – продовжила Ярина Володимирівна. – Отже : Ольга Романівна ГАНАЧЕВСЬКА, заступниця міського голови, яка буде займатися гуманітарною сферою та дотичними до цього профілю діяльності проєктами; Андрій Михайлович БІЛОУС, начальник Управління житлово – комунального господарства, Марина Володимирівна СОМИК, начальник земельного відділу; Юрій Анатолійович МЕЛЬНІКОВ, начальник відділу інформаційної політики та зв’язків із громадськістю. Віднедавна вказаний відділ поповнився головним спеціалістом Ігорем Михайловичем Броневичем, отож дієвість і завдання   цієї структури значно розширяться. Однозначно, для більш оперативного інформування громадян  доведеться активніше використовувати можливості фейсбуку».

Про важливість ФБ як майданчика для спілкування з громадою та інформування мешканців про діяльність місцевої влади Я. Яценко на нараді наголошувала ще двічі. І це зрозуміло, адже  натепер соціальні мережі набули такого значення, що, перефразувавши відомий вислів американських медійників «Якщо про подію не повідомила Бі-Бі-Сі, отже – подія не відбулася», можна сказати схожі слова, але «Бі – Бі- Сі» замінити на «ФБ»

Вимога дня – якісніше готувати документи і проєкти рішень, які «ідуть» на засідання виконкомів та сесій ради!

Вже не вперше   Я. Яценко звернула увагу присутніх на важливості якості діловодства, зокрема, підготовки документів та проєктів рішень, які вона візує напередодні засідань виконавчого комітету та сесій міської ради. «Так виглядає, що коли порушую на нараді це питання, то наступний тиждень якість підготовлених матеріалів справді підвищується, – наголосила Ярина Володимирівна. – Проте невдовзі все повертається, як кажуть, на кола свої. Тому категорично закликаю присутніх зробити відповідні висновки і надалі не повторювати цю історію». Ярина Яценко попередила, що якщо таке «діловодство» повториться, то деякі проєкти рішень взагалі можуть «не дійти» на засідання виконкому чи сесії. «Впевнена, що такий підхід виправить ситуацію» -, завершила міська головиня.

Ситуація із масовим поновленням здачі мешканцями довідок на оформлення субсидій вимагає повної мобілізації колективу Управління соцзахисту

Як відзначила Ярина Яценко, у зв’язку з процесом поновлення і здачі мешканцями громади довідок на одержання субсидій, безумовно, додалося роботи працівникам Управління соціального захисту населення. В ході цієї  напруженої  кампанії мешканці часто телефонують в Управління, аби отримати певні консультацію чи довідкову інформацію.  Вже декілька разів вони повідомляли міську головиню про те, що не завжди вдається додзвонитися. Тому, по – перше, Я. Яценко попрохала Галину Калінчук краще налагодити вказану комунікацію з громадянами, по – друге, оскільки чимало мешканців «відрізалися» від стаціонарного телефонного зв’язку,   запропонувала відкрити стабільну  окрему мобільну телефонну «Гарячу лінію» Управління соціального захисту населення.

Також наголошено на необхідності проведення Управлінням соціального захисту населення наради із діловодами старост Новороздільської ОТГ, на яких напрацювати прийнятний механізм прийому у селах довідок на оформлення субсидій. До речі, цього ж дня відбулася нарада начальника Управління соціального захисту Г. Калінчук із старостами Новороздільської ОТГ, на якій обговорено актуальні питання взаємодії  та оформлення субсидій (докладніше – на 2-й стор.)

.

Собачий напад на обійстя мешканця с. Станківці підтвердив необхідність вирішити проблему бездомних псів:  хто і що  має з ними робити

Про шокуючий випадок, який трапився у Станківцях поінформувала тамтешня староста Наталія ЗІНЧЕНКО. Зокрема, два невідомих собаки рано – вранці цього дня увірвалися на подвір’я місцевого господаря Івана Синявського і вчинили криваву розправу – загризли чотири курки та декілька  свійських тваринок. Більше того, ці собаки ( мабуть, бродячі приблуди, бо  місцеві мешканці кажуть, що вони не з їхнього села і до цього дня ніхто у Станківцях їх не бачив) після «трапези» курятиною так і залишилися на подвір’ї, вмостившись під клітками з кролями. А прибулі на місце собачого злочину правоохоронці, яких Наталія Іванівна викликала відразу, коли відвідала місце інциденту, після візуального обстеження так нічого і не вдіяли із псами. Хіба що склали протокол, мовляв, складу злочину не виявлено, а отже, вживати подальші дії до собак не їхня компетенція,  який дали підписати пану Синявському для ознайомлення, про що він засвідчив власним підписом, та поїхали у Новий Розділ нести службу. «Уявіть собі: злі пси залишились на подвір’ї і де  гарантія, що вони ще когось не загризуть чи покусають, – резонно відзначила Наталія Іванівна. – От перебуваю на апаратній нараді, а сама потерпаю, аби чогось лихого там не сталося. До речі, як мали б у таких випадках діяти правоохоронці? Чи законодавство передбачає, хто і що з такими собаками повинен робити: ліквідувати, як очевидну загрозу для оточуючих, чи виловлювати і транспортувати у який притулок для бродячих псів?». Під час обговорення цього інциденту виступив староста Горішнього – Долішнього Микола МОЦЯК і повідомив, що дещо схожий випадок трапився і в їхньому селі 13 травня: невідомі два пси загризли на подвір’ї однієї мешканки курей. А перший заступник міського голови повідомив, що вивчить це питання докладніше. Начальник відділу мобілізаційної роботи і надзвичайних ситуацій Володимир Щепний, зазначивши, що і раніше траплялися схожі випадки із нападами  собак ( і не тільки на свійських птиць та тварин, а й на людей), прокоментував ситуацію, що трапилася у Станківцях, послуговуючись законодавством. І, власне, у ньому є норми, які вказують, що у певних випадках такі тварини ( не тільки безпритульні собаки, а й, наприклад, щурі,  підлягають ліквідації.     

Минулої суботи «Бам» оповив ядучий і нестерпний запах. Виявилося, що цього дня у с. Гранки – Кути просушували вапнярку

Дивний ядучий смог (чи то дим від спалювання чогось хімічного) вдихали мешканці  міста у районі багатоповерхівко, прозваному віддавна «Бамом»,  минулої суботи. Це питання порушила на нараді Г. Калінчук. Присутні обговорили можливі версії цієї смердючої напасті. Як поінформувала Я. Яценко, спочатку було висунуто припущення, що це результат якогось експериментального пуску виробничої ланки на  підприємстві, яке має намір здійснювати діяльність із застосуванням методу піролізу. Утім, побувавши на місці, з’ясувалося, що це не відповідає дійсності, оскільки там жодних робіт не проводилось. Схоже, остаточно прояснив причину виникнення нестерпного запаху у місті минулої суботи староста сіл Берездівці та Гранки – Кути Дмитро Сапига, повідомивши, що того дня відбувалося просушування вапнярки. З цією метою розпалили вогнище з букових дров. І, власне, від випарів вапняку та від  диму вогнища та випарів вапняку і виник такий смердючий смог , який поширився у місто і викликав різноманітні чутки.

З даного приводу Я. Яценко дала доручення підготувати відповідні звернення у Новороздільське відділення поліції та Екологічну інспекцію.

Ще є час мобілізувати мешканців та учнів шкіл на голосування , аби вони забезпечили прохід міста у фінал конкурсу «Наша громада»

Заступниця міського голови Ольга Ганачевська ще раз нагадала присутнім про те, що 10 травня розпочалося голосування та відбір 26 фіналістів конкурсу “Наша громада”, який організували телеканали ІСТV та СТБ разом з українським кризовим медіа – центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) .

Голосування виборців розпочалося  з 00:01 год.  10 травня до 23:59 год.  31 травня.

У фінал конкурсу пройдуть 13 громад, проєкти яких отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування, та 13 ТГ, які матимуть найвищі бали за результатами голосування експертного журі.

«Аби взяти участь у цьому проєкті, – продовжила Ольга Романівна, – міська рада доклала чимало зусиль, відповідно, тепер так само багато зусиль слід докласти мешканцям громади і вчасно проголосувати. Саме від кількості осіб, хто бере участь у голосуванні, залежить чи Новороздільська громада пройде у фінал конкурсу, а отже – має шанс отримати фінансування проєкту «Наша громада».

О. Ганачевська попрохала учасникам наради і самим взяти активну участь у голосуванні, і долучати до цього усіх, хто відповідає критеріям конкурсу. А відповідно до Правил конкурсу, виборцем може бути людина, якій виповнилося 14 років і яка має посвідку на проживання на території України. Голосувати можна з будь-якого куточку країни, окрім тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Ольга  Романівна ще раз нагадала, що для цього необхідно зробити  3 обов’язкові кроки :

-Зареєструватись на сайті конкурсу “Наша Громада” за допомогою електронної пошти чи свого акаунта у Facebook. Посилання для реєстрації – https://otg.fakty.com.ua/communities/novorozdilska-hromada

-Перейти на сторінку проєкту Новороздільської громади і натиснути кнопку «Проголосувати»

– Поширити цей допис, запросити своїх друзів та родичів підтримати проєкт.

«Зробіть ці декілька важливих кроків, які допоможуть новороздільцям увійти у фінал конкурсу  і отримати шанс долучити додаткові кошти для нашої громади» , – завершила виступ Ольга Романівна.

Міський голова Ярина Яценко продублювала вказане прохання і коротко прокоментувала хід голосування. «Однозначно, відділ освіти мав би інтенсивніше здійснювати вказану кампанію, оскільки там поки що показники не дуже високі. Якщо для цього треба залучити відділ  інформаційної політики та зв’язків із громадськістю, аби вони оперативно проконсультували у навчальних закладах, як правильно треба робити вказані 3 кроки, то звертайтеся – і вони допоможуть» – додала Ярина Володимирівна. 

Підготував Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

Звернення спільноти “Ми разом” до небайдужих новороздільців: допоможіть плести маскувальні сітки, які вкрай необхідні нашим захисникам на фронтах!

admin3

Збори садівничого кооперативу “Роздільне”! Усім дачникам (ілівським) бути обов’язково

admin2

Заспіваймо гаївочку, українські діти, щоб почули нашу пісню по цілому світі…

admin3

25 жовтня. Відключення світла

admin2

Заставою договору з кіпрською компанією стало майно “Енергія Новий Розділ”

admin2

На організованому ФК “Новий Розділ” благодійному батьківському турнірі з футболу на потреби захисників України зібрано 6050 грн

admin3

Залишити коментар