16.5 C
Lviv
03.05.2024
Без категорії Україна

Друг Вік назавжди у строю! Перша бойова втрата добробату “Аратта”. Царюй у Господі, Друже!

Цього дня, 10 травня 1987 р. у місті Тернопіль народився Стефанович Віктор Володимирович- майбутній Герой. Він не відсвяткує Дня Народження, бо вже 6років, як Друг Вік загинув у бою, захищаючи Україну, нас.. Але для побратимів і України Пам’ять про нього не згасне ніколи!

Віктор рано втратив батька, і так як залишилась мати і молодший брат, він в юному віці взяв на себе відповідальність і турботу за сім’ю. На жаль нещодавно померла й мати Друга Віка.

Віктор ріс і навчався у рідному Тернополі, його пристрастю відмалку був футбол. У 2000 році батько Віктора помер, і мама самотужки виховувала двох синів. Віктор ще з підліткових років дбав, допомагав мамі, завжди намагався підробити. закінчив Технічний коледж ТНТУ, ще навчаючись їздив на канікулах на заробітки за кордон. Згодом працював у будівельному супермаркеті.Коли в Україні почалась Революція Гідності і страшні вбивства у Києві- Віктор не залишився осторонь, приїхав з-за кордону та відразу ж поїхав на Майдан.


Події, що розгорнулись на Сході Його теж не залишили байдужим- в грудні 2014року Віктор добровольцем поїхав на бойові навчання у вишкільному центрі в Десні, звідти у січні відразу доєднався бо 8-го окремого підрозділу ДУК ПС( того часу). Брав активну участь у боях на Донбасі.
15 червня 2015 р., у с. Широкине, Волноваського району, Донецької області Друг Вік героїчно загинув, коли бойова група відходила, він, прикриваючи побратимів, відходив останнім. Ворожий осколок потрапив і порвав сонну артерію, Друга Віка врятувати не вдалось..
Побратими одноголосо згадують Друга Віка, як надзвичайно світлого, позитивного і доброго друга. Як воїн він завжди рвався в бій, був справді відважним і незламним Героєм, який так і загинув, героїчно прикриваючи побратимів, захищаючи Україну.

На прощанні з Другом Віком комбат 8-ої окремої роти Друг Червень сказав:

«Сумуємо! 8-а окрема рота втратила першого бійця! Віктор Стефанович, 28-річний воїн, герой з Тернополя, загинув прикриваючи групу, яка прийняла бій у Широкіно! Для нас це чорний день – Україна втратила свого відданого сина! Згадуємо, яким був між нами – зовсім невибагливим, спокійним, дуже добрим хлопцем, другом, братом! Але бився як лев! Мав сильне та могутнє тіло, захищав побратимів, і захистив цього разу! Але Віктор загинув не намарне – його смерть змусить відповідати кожного, хто не робить для країни нічого, тим більше топчеться по іменах своїх героїв! Пам’ять про нього додасть нам сили до краплі відстояти правду, а цинічних убивць нації – знищити! Подайте руку сім’ї Віктора, його родині, щоб вони відчули, що таке співчуття і шана, не просто на словах! Не залишайтесь байдужими! Світла пам’ять, лицаре честі! Ти загинув за свою вітчизну, і немає нічого більшого за ту любов! Слава Україні! Слава героям!»

“Він дуже переживав за долю України, не терпів несправедливості, завжди рвався у бій. Ми не були прихильниками, аби Віктор йшов на війну, але він прийняв це рішення і ми його підтримали. Вітя не зізнавався де саме на Сході він перебуває, постійно говорив, що він далеко від передової, не там де стріляють. Востаннє, дзвонячи, попросив матір не хвилюватись, можливо не буде зв’язку, але казав, що обов’язково скоро передзвонить, Більше не подзвонив..” -з безмежною скорботою і тугою згадувала матір Віктора Галина Миколаївна.

Указом Президента України № 97/2021 від 12 березня 2021 року, “за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу”, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Згідно з розпорядженням голови Тернопільської обласної державної адміністрації, з нагоди відзначення Дня українського добровольця та за відмінне виконання службових обов’язків, самовідданість, професіоналізм та бездоганну військову дисципліну, нагороджений медаллю «За службу Україні» (посмертно).

18 серпня 2015 р. рішенням Тернопільської міської ради присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно).

Нагороджений відзнакою ДУК ПС «Бойовий Хрест Корпусу» (посмертно).

За ПОДВИГ, ціною ЖИТТЯ! СТЕФАНОВИЧ ВІКТОР ВОЛОДИМИРОВИЧ нагороджений “ОРДЕНОМ ДОБРОВОЛЬЦЯ” посмертно!

Болить…

Підготувала Надія Басараб.

Схожі повідомлення

Чи буде корисним електронний навчальний посібник з математики в 5 класі?

admin

Володимир Зеленський зустрівся у Львові з Реджепом Ердоганом та Антоніу Гутеррішем: коротко про головне

admin3

“Комп’ютер хабара не бере!”- Зеленський

admin1

Львів – місто інклюзії та культурного багатства

admin

У Львові аферистка за схемою псевдооренди ошукала родину з Ірпеня

admin3

3 грудня у Львівській області 675 мешканців захворіли на covid-19

admin

Залишити коментар